latinica  ћирилица
17/10/2021 |  14:01 ⇒ 14:02 | Autor: SRNA

Služen pomen za 28 poginulih radnika fabrike "Famos"

Na Palama je danas služen pomen za 28 radnika preduzeća "Famos" koji su poginuli kao borci Vojske Republike Srpske u proteklom ratu.
Famos, Pale - Foto: SRNA
Famos, PaleFoto: SRNA

Cvijeće na spomenike nekadašnjim radnicima "Famosa" i na spomen-ploču radnicima "Fabrike motora specijalne namjene" položili su članovi porodica poginulih boraca, a vijence delegacija mjesne boračke organizacije Koran, opštine Pale i Veterani vojne policije Sarajevsko-romanijskog korpusa Vojske Republike Srpske.

Osim boraca i komandanta Јahorinskog bataljona Branislava Lopatića, u delegaciji Mjesne boračke organizacije Koran bila je i Bojana Samardžija, čiji otac je poginuo na Žepi juna 1992. godine.

Prigodnu besjedu nakon parastosa i polaganja cvijeća i vijenaca održao je mladi istoričar Stefan Lopatić, član Komisije u Boračkoj organizaciji Pale za očuvanje tradicije oslobodilačkih ratova.

U odbrambeno-otadžbinskom ratu život za svoj narod dalo je 25 radnika "Famosa" i tri radnika "Fabrike motora specijalne namjene", saopšteno je iz Boračke organizacije opštine Pale.