latinica  ћирилица
17/10/2021 |  16:23 ⇒ 19:55 | Autor: RTRS

Dodik: BiH nikada nije bila stabilna, ali nema razloga za strah zbog zlonamjernih priča o ratu (VIDEO)

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da Bosna i Hercegovina nikada nije bila stabilna, ali da nema nijednog razloga da se neko zabrine zbog priča o ratu.
Milorad Dodik (Foto: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA) -
Milorad Dodik (Foto: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA)

- Samo oni zlonamjerni koji pokušavaju da naprave još više zla forsiraju priče o sukobu i ratu. Niko ovdje ne potencira sukob i rat, ali očigledno ima nekih, koji su izvještavali kad je ovdje bio rat, a kojima to izgleda egzotično, pa pokušavaju da naprave takvu vrstu priče - rekao je Dodik na Јahorini.

On je rekao da su sve aktivnosti koje preduzima Republika Srpska redovne, potpuno legitimne, ustavne i zakonite.

- To je ustavan proces koji Republika Srpska pokušava da uradi i uradiće, ništa drugo se ne izaziva. Očigledno da političko Sarajevo pokušava da nametne drugačiju percepciju o tome. Apsolutno mislim da nema bojazni u tom pogledu jer će Republika Srpska i čitava BiH živjeti u miru - poručio je Dodik.

Dodik je istakao da oni koji krše ustave i zakone moraju da odgovaraju za to, ali, kako je rekao, one zakone koji moraju biti usklađeni sa Ustavom.

- Stvari treba da se rješavaju politički. Situacija u BiH je oduvijek uzavrela, ali neko pokušava da doda još veću temperaturu - rekao je on.

Dodik je rekao da Republika Srpska ne pravi projekat odvajanja i secesije, te da se ponaša u skladu sa Ustavom.

- Donosićemo samo propise u skladu sa Ustavom i našim nadležnostima, a one nadležnosti koje su date BiH nećemo dirati, ali ne želimo nasilje visokog predstavnika - poručio je srpski član Predsjedništva BiH.

Povezane vijesti:

Dodik: Do 20. oktobra biće uređeni svi zakoni