latinica  ћирилица
17/10/2021 |  20:29 ⇒ 21:52 | Autor: RTRS

Opravdane investicije u Јahorinu (VIDEO)

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je za RTRS da su opravdane investicije Republike Srpske u Јahorinu i da je strateški cilj dići Јahorinu kao turističku destinaciju.
OC Јahorina (foto:JahorinaOC) - Foto: Facebook
OC Јahorina (foto:JahorinaOC)Foto: Facebook

Dodik kaže da je na Јahorini trenutno zaposleno oko 3.000 ljudi, da Republika Srpska osim direktnih investicija pomaže i gradnju potrebne infrastrukture.

- Republika Srpska ovdje ulaže kroz rekonstrukciju Rajske doline, ali i kroz rješavanje pitanja hotela Partizan. Smatrali smo da je neophodno da se izgradi potrebna infrastruktura koja podržava prijem većeg broja turista kako bi se produžila i zimska i ljetna sezona - rekao je Dodik u Dnevniku plus.

Dodik ističe da je krajnje vrijeme da se Јahorina proglasi naciolanim parkom i da niko ne bi trebalo da ima nešto protiv toga.

On kaže da epidemija virusa korona ima nesumnjive posljedice po privredu, uključujući i aktivnosti na Јahorini, ali da to ne zaustavlja gradnju.

- Pobjednička logika je da se gradi, pravi, da spremno dočekamo kraj pandemije - rekao je Dodik i napomenuo da se zemlje koje su imale veći stepen vakcinacije vraćaju privrednim aktivnostima.