latinica  ћирилица
17/10/2021 |  21:31 ⇒ 18/10/2021 | 07:59 | Autor: SRNA

Srpska lista proglasila pobjedu u svih deset opština sa srpskom većinom

Srpska lista, najbrojnija politička organizacija Srba na Kosovu I Metohiji ostvarila je apsolutnu pobjedu u svih deset opština sa većinskim srpskim stanovništvom, pokazuju nezvanične procjene izbornih štaba Srpske liste.
Kosovska Mitrovica (Foto: Kosovo Online) -
Kosovska Mitrovica (Foto: Kosovo Online)

Predsjednik Srpske liste Goran Rakić rekao je obraćanju novinarima da su njihovi kandidati na lokalnim izborima na Kosovu i Metohiji pobijedili u svih deset opština sa srpskom većinom.

On je istakao da će biti potvrđena pobjeda kandidate Srpske liste za odbornička mjesta u 12 opština gdje su Srbi imali svoje kandidatske liste.

Prema podacima iz izbornih štabova, novi gradonačelnici u opštinama sa srpskom većinom su Srđan Vulović u Zubinom Potoku, Milan Radojević u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici, Dragiša Milović u Zvečanu, Zoran Todić u Leposaviću, Ljiljana Šubarić u Gračanici, Saša Milošević u Novom Brdu, Dalibor Јevtić u Štrpcu, Dragan Petković u Partešu, Katarina Ristić-Ilić, dok u Klokotu Vladan Bogdanović ipak ide u drugi krug.

U opštinama sa albanskom većinom za sada je izvjesno da su kandidati Demokratskog saveza Kosova Ljutvi Haziri i kandidat Demokratske partije Kosova Bedri Hamza odnijeli pobjede u Gnjilanu i južnoj Kosovskoj Mitrovici.

U Uroševcu je pobijedio kandidat DPK-a Agim Aliju, a u Peći kandidat DSK-a Gazmend Muhadžeri.