latinica  ћирилица
18/10/2021 |  08:14 ⇒ 08:14 | Autor: TANЈUG

S. Makedonija: Izabrani gradonačelnici u 10 opština

Prebrojavanje glasova na lokalnim izborima u Sjevernoj Makedoniji je završeno, a u prvom krugu su izabrani gradonačelnici deset opština, saopštila je sjevernomakedonska Državna izborna komisija (DIK).
Izbori u Sjevernoj Makedoniji (Foto:  AP Photo / Boris Grdanoski) -
Izbori u Sjevernoj Makedoniji (Foto: AP Photo / Boris Grdanoski)

Izabrani su gradonačelnici opština Gradsko, Dojran, Centar Župa, Bogdanci, Vinica, Valandovo, Zrnovci, Mogila, Plasnica i Lipkovo, prenosi agencija MIA.

U prvom krugu izabrani su Kiro Nackov iz VMRO-DPMNE za gradonačelnika opštine Gradsko sa 55,66 odsto glasova, Ango Angov iz SDSM-a za gradonačelnika Dojrana sa 53,21 odsto glasova i Arijan Ibraim iz DPTM-a za gradonačelnika opštine Centar Župa sa 71,16 odsto.

Za predsednika opštine Bogdanci izabran je Blaže Šapov iz SDSM-a sa 50,70 odsto glasova, za gradonačelnika opštine Vinica Mile Petkov iz VMRO-DPMNE sa 55,39 odsto glasova, za prvog čovjeka opštine Valandovo Pero Kostadinov iz SDSM-a sa 57,73 odsto glasova, a za gradonačelnika opštine Zrnovci Borčo Kocev iz VMRO-DPMNE sa 54,54 odsto glasova.

Za gradonačelnika opštine Mogila je izabran Dragančo Sabotkovski iz VMRO-DPMNE sa 57,28 odsto glasova, Alija Јaoski je izabran za gradonačelnika Plasnice sa 76,65 odsto glasova, a Erkan Arifi, kandidat DUI-a, za gradonačelnika opštine Lipkovo sa 72,59 odsto glasova.