latinica  ћирилица
18/10/2021 |  13:29 | Autor: B92

Ivanović o ovacijama navijača: Lijep osjećaj

Košarkaš Nikola Ivanović rekao je da mu je drago što je u bitnim trenucima pomogao ekipi da preokrene meč protiv Cedevita Olimpije u ABA ligi.
Nikola Ivanović (foto: in4s.net) -
Nikola Ivanović (foto: in4s.net)

Crveno-bijeli su sinoć u četvrtom kolu regionalnog takmičenja pobijedili tim iz Ljubljane poslije preokreta 79:64.

- Prije meča smo znali koliko je važno da pobijedimo i napravimo reakciju u odnosu na ono što se desilo u Laktašima i da se u ABA ligi vratimo na pobjednički kolosjek. Sama činjenica da smo znali kolika je važnost meča bila, nismo dozvolili da Cedevita održi tu prednost. U drugom poluvremenu smo igrali u odbrani onako kako znamo da igramo i kako treba i na kraju smo relativno rutinski slavili - rekao je Ivanović novinarima poslije meča.

Zvezdin bek upitan je i koliko je teško pronalaziti motivaciju i energiju u gustom rasporedu.

- Specifična je sitaucija, mnogo je treško igrati na svaka dva dana i svaki dan se iznova motivisati i nalaziti pravi ritam i snagu, ali smo prije sezone znali šta nas čeka, posebno u oktobru - jasan je Ivanović.

On je sinoćni duel završio sa 12 koševa uz pet uhvaćenih lopti i četiri asistencije.

- Tražio sam šut i sinoć i nisam uspio da ga nađem. Drago mi je što sam u nekim bitnim momentima uspio da napravim nešto što je pomoglo ekipi da se odvoji i da uz defanzivu promijenio tok utakmice - rekao je Ivanović.

Osvrnuo se i na ovacije koje je dobio od navijača u hali "Aleksandar Nikolić".

- Nisam to očekivao, generalno je osjećaj lijep. Nezavisno od Zvezde i bilo čega, zaista se uvijek trudim da dam sve od sebe i da pružim sve što mogu. Drago mi je što su navijači makar na trenutak to prepoznali - zaključio je Ivanović.