latinica  ћирилица
18/10/2021 |  14:35 ⇒ 14:37 | Autor: RTRS

Štićenici DSC Banjaluka na Јahorini ugostili Lordana Zafranovića

Slavni režiser Lordan Zafranović i producent Uroška Tatomir posjetili su Kamp socijalne rehabilitacije Djece Sunca Јahorina 2021. u kome borave štićenici Daun sindrom centra Banjaluka.
Lordan Zafranović - Foto: RTRS
Lordan ZafranovićFoto: RTRS

Štićenici Daun sindrom centra Banjaluka, u okviru kampa na Јahorini, ugostili su Lordana Zafranovića koji je izrazio želju da im pomogne u njihovom nastojanju da se osamostale i osposobe.

- Lordan, čovjek velikog srca, dao je nesebičan doprinos našem radu. Ovaj veliki mag filmske umjetnosti svoje ogromnog životno iskustvo prenosio je ne samo na osobe sa Daunovim sindromom, već i na studente Defektološkog fakulteta iz Foče i Banjaluke koji se nalaze na praksi na Јahorini - ističu iz Daun sindrom centra Banjaluka.

Zafranović, koji je učestvovao u radionicama, terapeutima je odao priznanje na sprovođenju dramterapije i socioterapije, kao i na postignutim rezultatima, te je sa njima dogovorio saradnju na sljedećim radionicama i pozvao ih da dođu na snimanje njegovog filma.

 - Posjeta Zafranovića ovom Kampu imala je vidne rezultate kod osoba sa Daunovim sindromom, koji su uživali u društvu ovog filmskog gorostasa i plemenitog čovjeka - dodaju iz DSC.