latinica  ћирилица
18/10/2021 |  17:03 ⇒ 17:25 | Autor: SRNA

Vulić: Zašto se PDP-ovci i SDS-ovci stide harmonike i srpskih pjesama!?

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić upitala je predstavnike PDP-a i SDS-a da li se i zašto stide harmonike koja je tradicionalni instrument srpskog naroda i srpskih lijepih pjesama.
Sanja Vulić - Foto: RTRS
Sanja VulićFoto: RTRS

- Osim u tradicionalnoj, narodnoj muzici, harmonika je prisutna i kao instrument i u zabavnoj i u klasičnoj muzici. Za harmoniku postoji danas poprilično obimna stručna literatura, pa neka se informišu - izjavila je Vulićeva Srni.

Ona je podsjetila da je Bil Klinton svirao saksofon u Bijeloj kući i da su se tome PDP-ovci divili, a harmonike se stide.

- Ko im je rekao da se zgražavaju na harmoniku? Uz to, Branislav Borenović na Manjači je 'glumio' velikog ljubitelja predivnog instrumenta, samo ostaje nepoznanica da li sa klavijaturom ili dugmetari - istakla je Vulićeva.

Ona je konstatovala da građani Republike Srpske danas mogu vidjeti ko su lica stranaca i ambasada, s obzirom da se javio i počasni predsjednik PDP-a Mladen Ivanić koji samo razumije i troši novac u engleskoj valuti funti.

- A, i kako ne bi kad ga tvorci iste valute štite i instruišu protiv svega što je srpsko. Zato je Mladen Ivanić stavio sebe ispred Republike Srpske o čemu svjedoči i njegov današnji imetak. Počasni predsjednika PDP-a je čovjek koji se na Tviter nalogu lažno predstavlja kao srpski član Predsjedništva, to govori o njegovoj iluziji i življenju u prošlosti - naglasila je Vulićeva.

S druge strane, takozvani lider te partije Branislav Borenović srpskog člana Predsjedništva Milorada Dodika naziva budalom.

- To svakako zaslužuje tužbu za klevetu, a neće je biti teško dokazati jer se Borenovićeva politika i svodi na nivo trača i klevete. Ukoliko pravosuđe, kojim je PDP kako se hvale ovladao, bude imuno na prijave SNSD-a, svakako da ima i Sud u Strazburu - rekla je Vulićeva.

Ona je navela da je posebna priča Mirko Šarović, rođen u Rogatici, koji se stidi harmonike.

- Njemu mogu samo poručiti da je on zadnja osoba koja može javno izjaviti da ga je sramota ko i kako predstavlja srpski narod, dok je većinu srpskog naroda, pa čak i članova SDS-a sramota njega i njegovog vođenja politika. A možda, bolje reći, da je riječ o osobi koja nema ni stida ni obraza jer politiku vodi samo za svoj groš - ocijenila je Vulićeva.