latinica  ћирилица
19/10/2021 |  07:39 ⇒ 08:23 | Autor: RTRS

Konferencija "Fitoterapije i Djeca sunca"

U organizaciji Daun syndrom centra Banjaluka, a pod pokroviteljstvom Predstavništva Republike Srpske u Rusiji i Olimpijskog centra Јahorina, iz hotela Vučko na Јahorini emitovana je on lajn konferencija "Fitoterapije i Djeca sunca" o značaju, branju, preradi i upotrebi ljekovitog bilja u odnosu na osobe sa Daun sindrom.
Daun sindrom - konferencija - Foto: RTRS
Daun sindrom - konferencijaFoto: RTRS

Prikazan je film o branju ljekovitog bilja na Јahorini, Kozari, Manjači, Gomionici, njegovoj preradi i upotrebi.

Daun sindrom centar Banjaluka je Rusima predstavio svoj recept i način sprovođenja terapije od ljekovitog bilja kojeg primjenjuje za osobe sa Daun sindrom, a takođe su prikazana svjedočenja o djelotvornim rezultatima korištenja ove terapije koja se sastoji iz masaže uljima i tinkturama, korištenje bilja za kupke i čajeve, sve ono što se u Daun sindrom centru Banjaluka proizvodi.

Učesnici konferencije bile su osobe sa Daun sindrom i njihove porodice iz Rusije, Srbije, Austrije, Norveške, Crne Gore i Republike Srpske.

Rusi su zainteresovani za ovu fitoterapiju koju sprovodi Daun syndrom centar Banjaluka, kao i refleksomasaže, psihoterapije i komplet program socijalne rehabilitacije osoba sa Daun sindrom.

Izrazili su želju da Daun sindrom centar Banjaluka dođe u Moskvu i predstavi svoj rehabilitacijski program, a takođe su zainteresovani da Rusi dođu u posjetu u Daun sindrom centru Banjaluka, kao i da dođu u komune na Јahorini i Banji Vrućici.

Zahvaljujući Predstavništvu Republike Srpske u Moskvi, osobe sa Daun sindromom iz Republike Srpske dva puta su učestvovali na gastronomskom festivalu u Moskvi gdje su osvojili prva mjesta u kategoriji "Tradicionala Božićna peciva",  potpisan je ugovor o saradnji sa najvećom ruskom organizacijom koja brine o osobama sa Daun syndrom iz cijele Rusije. Osobe iz Republike Srpske postale su međunarodno vidljive i aktivne zahvaljujući svom Predstavništvu u Rusiji.

Šta ovo znači za ove ljude, riječima se ne može opisati, toliko su napredovali da lebde metar iznad zemlje, njihovo samopouzdanje raste.