latinica  ћирилица
19/10/2021 |  10:38 ⇒ 11:56 | Autor: SRNA

Vulić: Za razliku od Ramića, mi poštujemo sve žrtve i zajednički život nam je prihvatljiviji od mržnje

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentrane skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je Srni da Emir Ramić može pričati šta hoće i koliko hoće, ali za razliku od njega Republika Srpska i njen narod poštuju sve žrtve i zajednički život im je daleko prihvatljiviji od mržnje.

- Takođe, za razliku od njega, mi ne mislimo da strani tutori treba umjesto domaćih institucija da donose zakone, niti mislimo da se tako štiti ustavnost, a još manje gradi povjerenje - rekla je Vulićeva odgovarajući Emiru Ramiću, direktoru tzv. instituta za istraživanje genocida Kanada, da je ovaj institut uspio u kanadskom parlamentu da se izbori za "usvajanje zakona o zabrani negiranja genocida".

Ona je poručila da o kojem god zakonu da je riječ, stav Srpske bi bio isti - to je posao od naroda izabranih predstavnika, a ne nekih neizabranih stranaca.

Ramićeva reakcija uslijedila je nakon izjave predsjednika Srpske da institut za istraživanje genocida nije nikakav institut već jedna mala NVO, koja uzima donacije od ljudi iz dijaspore i šalje kojekakve dopise institucijama po Kanadi i glume institut.