latinica  ћирилица
19/10/2021 |  11:42 ⇒ 11:45 | Autor: SRNA

Ambasada Velike Britanije: Nema mjesta zapaljivoj retorici

U BiH nema mjesta zapaljivoj retorici koja podstiče na podjele, rečeno je Srni iz Ambasade Velike Britanije povodom ratnohuškačke poruke usmjerene protiv Srba, koje je na svom "Tviter" nalogu objavio konzul BiH u Frankfurtu Admir Atović.
Ambasada Velike Britanije u BiH - Foto: klix.ba
Ambasada Velike Britanije u BiHFoto: klix.ba

- Ujedinjeno Kraljevstvo je snažno predano teritorijalnom integritetu i temeljnoj strukturi BiH kao jedinstvene, suverene države koja se sastoji od dva entiteta. Naš cilj je stabilna, prosperitetna i inkluzivna BiH. Nema mjesta zapaljivoj retorici koja podstiče na podjele jer ona samo onemogućava ovaj cilj - navode u britanskoj Ambasadi.

Iz Ambasade Velike Britanije dodaju da je, prema njihovim saznanjima, tvit uklonjen, te da Ministarstvo inostranih poslova u Savjetu ministara istražuje ovaj incident.

Konzul BiH u Frankfurtu Admir Atović je na svom Tviter nalogu objavio ratnohuškačke poruke usmjerene protiv Srba uz povike "Alahu Ekber", uz koje su se dogodili mnogi teroristički akti u Evropi.

- Sto hiljada Bosanaca sa iskustvom rata trenutno živi u Bosni! Municija u Konjicu i Goraždu! Haubice u Travniku! Ručni bacači u Hadžićima! Itd. Uzdaj se u se i u svoje kljuse!.Znaju oni da ovo nije šala i da bosanska snaga nije mala maca! Ef. Velić. Alahu ekber - napisao je Atović na Tviter nalogu, koji je kasnije ugasio.

Povezane vijesti:

Ambasada SAD: Neprihvatljivo pominjanje rata i prijetnja oružjem