latinica  ћирилица
19/10/2021 |  13:30 ⇒ 13:30 | Autor: RTRS

Golićeva u radnoj posjeti Istanbulu

Ministarka za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić, sa saradnicima, započela je danas službenu radnu posjetu Regionalnoj kancelariji Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) u Istanbulu.
Srebrenka Golić - Foto: RTRS
Srebrenka GolićFoto: RTRS

Posjeta je organizovana s ciljem učvšćivanja saradnje Ministarstva i UNDP i predstavlja priliku da se dobiju praktične informacije o realizaciji projekata Globalnog fonda za životnu sredinu (GEF) i Zelenog klimatskog fonda (GCF), u svjetlu krize izazvane pandemijom korona virusa.

Tokom posjete, Golićeva će se sastati sa Gerdom Trogemanom, direktorom Regionalne kancelarije, Lorom Altinger, rukovodiocem regionalnog tima za prirodne resurse, klimu i zaštitu životne sredine, kao i sa tehničkim ekspertima iz oblasti ublažavanja i prilagođavanja klimatskim promjenama i biodiverziteta.

- Posjeta će biti fokusirana na uspostavljanje još bolje i efikasnije veze sa UNDP ekspertima koji predstavljaju direktnu vezu sa fondovima iz kojih se finansiraju projekti iz oblasti zaštite životne sredine i borbe protiv klimatskih promjena - naglasila je Srebrenka Golić.