latinica  ћирилица
19/10/2021 |  15:28 | Autor: SRNA

Aleksandru i Katarini Karađorđević uručen Orden Nikole Tesle

Predstavnici Tesline naučne fondacije iz Filadelfije uručili su Orden Nikole Tesle i bistu velikog srpskog naučnika prestolonasljedniku Aleksandru i princezi Katarini Karađorđević.
Princ Aleksandar Karađorđević i princeza Katarina  (Foto:kurir.rs) -
Princ Aleksandar Karađorđević i princeza Katarina (Foto:kurir.rs)

Prestolonasljednik Aleksandar je rekao da će orden biti inspiracija da još predanije rade na širenju dobrog glasa o Srbiji i njenom narodu širom svijeta i stvaraju mostove prijateljstva između srpskog naroda i ljudi širom planete, saopšteno je iz Kraljevskog dvora.

Teslina naučna fondacija dodijelila je Orden Nikole Tesle bračnom paru Karađorđević za izvanredne rezultate u humanitarnim aktivnostima pomoći i podrške Teslinom narodu, uspješno predstavljanje srpskog naroda i otadžbine Srbije širom svijeta i širenja prijateljstva sa drugim narodima i kraljevskim porodicama.

- Moram da kažem još nekoliko riječi zašto je Teslino ime toliko važno za mene. Kad god se pomene njegovo ime, osjećam veliki ponos i sreću zbog dobrih i prijateljskih odnosa koje je Tesla imao sa mojom porodicom, uz mnogo uzajamnog poštovanja i počasti. On je bio istinski prijatelj Krune, koji je to pokazao mnogo puta - rekao je prestolonasljednik.

Misija ove fondacije je da čuva i razvija lik i djelo srpskog genija, svjetskog naučnika koji je stvorio budućnost čovječanstva.