latinica  ћирилица
19/10/2021 |  15:32 | Autor: SRNA

Vulin: Ispružena ruka Beograda Sarajevu ostala u vazduhu

Srbija je odlukom da sve optužnice za ratne zločine ponudi Tužilaštvu BiH ispružila ruku saradnje Sarajevu, koje nije odgovorilo istom mjerom, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.
Aleksandar Vulin (Foto: mupsrbije) - Foto: Instagram
Aleksandar Vulin (Foto: mupsrbije)Foto: Instagram

- Mislimo da je naša ispružena ruka ostala u vazduhu.  Nema tajnih optužnica u Srbiji, mi smo sve predali Tužilaštvu i pravosuđu BiH. Međutim, pravosuđe BiH nije odgovorilo na isti način - rekao je Vulin u Skupštini Srbije.

On je dodao da još nije čuo nikakav odjek sa druge strane, a kamoli zahvalnost ili ponudu da srpsko tužilaštvo uzme optužnice iz Tužilaštva BiH.

Podsjetio je da se još ne zna ko je pokušao da ubije predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u Potočarima, da još nema ni slučaja niti optužnice iako su tome prisustvovali mediji iz cijelog svijeta.

Govoreći o odnosu BiH prema Kosovu i Metohiji, on je ocijenio da izjave pojedinih članova Predsjedništva BiH loše utiču na dobrosusjedske odnose.

- Kad član Predsedništva BiH kaže da bi priznao Kosovo, to će jako teško uticati na dobrosusedske odnose. To je nepoštovanje politike sopstvene zemlje i njenog Ustava - zaključio je Vulin.