latinica  ћирилица
19/10/2021 |  16:29 ⇒ 17:10 | Autor: Nezavisne

Zatvara se fabrika čipsa u Laktašima

Kompanija Pepsiko /PepsiCo/ do kraja ove godine će ugasiti svu proizvodnju u svojoj fabrici čipsa Marbo u Laktašima, potvrđeno je za Nezavisne novine u ovoj kompaniji.
"Marbo" Laktaši (Foto:  Capital.ba) -
"Marbo" Laktaši (Foto: Capital.ba)

Kako su naveli proizvodnju iz Laktaša sele u opštinu Bački Petrovac u Srbiji, koja će postati regionalni proizvodni centar kompanije Pepsiko za područje zapadnog Balkana.

- Usljed nove poslovne strategije i organizacione strukture, uz efikasno upravljanje operativnim poslovanjem i pozicioniranjem kompanije u cilju dugoročnog rasta, fabrika kompanije Marbo d.o.o u Laktašima, kod Banjaluke, biće rekonstruisana u centralni distributivni centar za cijelo tržište BiH - rekli su u kompaniji Pepsiko.

Dodali su da će ova kompanija nastaviti sa prodajom i distribucijom u BiH, a sektori logistike i prodaje, kao i dio drugih administrativnih funkcija ostaće u Laktašima.

- Operacije u BiH će podrazumijevati 32 zaposlena u Laktašima, dok će ostalih 124 dobiti otpremnine na osnovu socijalnog programa - rekli su u ovoj kompaniji.

Istakli su i da će svi zaposleni u Laktašima imati priliku da se prijave za novootvorena i upražnjena radna mjesta u Magliću.

- Oni će imati i pravo na dodatak za preseljenje u skladu sa globalnom politikom. Ovakva reorganizacija se sprovodi sa ciljem efikasnijeg rukovođenja lancem snabdijevanja i biće završena do kraja 2021. godine - naveli su u kompaniji Pepsiko.