latinica  ћирилица
19/10/2021 |  16:35 ⇒ 16:35 | Autor: B92

Ronaldo zvao Zidana da naslijedi Solskjera

Zinedin Zidan ozbiljan je kandidat da preuzme kormilo Mančester junajteda, prenose mediji u Španiji.

Bivši trener i igrač Reala figurira kao opcija da na kormilu slavnog kluba zamijeni Norvežanina Olea Gunara Solskjera koji je na udaru brojnih kritičara.

Iako uprava Јunajteda za sada stoji iza menadžera, još koji poraz u narednoj teškoj seriji utakmica mogao bi da ih natjera da reaguju.

Јunajted je u posljednje vrijeme igrao loše i neubjedljivo i mnogi smatraju da je Solskjer izgubio konce i da više ne može da kontroliše situaciju u svlačionici.

Otuda je i španski novinar Eduardo Inda u TV šou "El Čiringvito" otkrio da je klub sa Old Traforda već kontaktirao Zidana.

- Zidan može da vodi tim koji poželi. Јunajted je opcija koja mu se pojavila nedavno, tokom pauze zbog mečeva reprezentacija. Čuo sam da ga je PSŽ već tražio, oni su ga oduvijek željeli - kaže Inda.

Iznenađenje su pozivi iz Engleske, a posebno to da iza eventualnog dolaska na Teatar snova stoji njegov bivši učenik u Realu - Kristijano Ronaldo, koji se vratio u redove Јunajteda.

- Njukasl ga je takođe želio, ali je u pauzi nedavno imao poziv iz Mančester junajteda da zamijeni Solskjera. Osoba koja stoji iza toga i koja ga je preporučila upravi je Kristijano Ronaldo - poručio je španski novinar.

On dodaje da je Zidan prvobitno reagovao odbijanjem, jer čeka posao u reprezentaciji Francuske, da vodi tim na Mundijalu u Kataru 2022. godine, ali da bi mogao i da se predomisli.

Mančester junajted je veliki izazov i mogao bi da mu ponudi takav ugovor po kom bi sa Dijegom Simeoneom bio najplaćeniji stručnjak na svijetu.

Kako poznaje Varana i Ronalda, mogao bi iz njih da izvuče maksimum i pomogne Јunajtedu da se stabilizuje poslije slabog starta.