latinica  ћирилица
19/10/2021 |  16:51 ⇒ 16:59 | Autor: SRNA

Sutra defile "Pobjeda slobode" povodom 77 godina od oslobođenja Beograda

Polaganjem vijenaca i cvijeća na Groblju oslobodilaca Beograda sutra će početi obilježavanje 77 godina od oslobođenja prijestonice Srbije u Drugom svjetskom ratu, a tim povodom biće održan i memorijalni defile "Pobjeda slobode".
Dani slobode u Beogradu 2021. -
Dani slobode u Beogradu 2021.

Odavanje počasti oslobodiocima predviđeno je u 10.00 časova, dok je početak memorijalnog defilea, koji će biti održan od hotela "Moskva" do Palate Albanija na Trgu Republike, planiran za 11.00 časova, saopštio je Gradski sekretarijat za informisanje.

U defileu će učestvovati 30 pitomaca, koji će nositi replike zastava brigada koje su oslobodile Beograd, kao i Zastavni i Borbeni vod Vojske Srbije, ratni veterani, predstavnici Saveza udruženja boraca narodnooslobodilačkog rata /SUBNOR/ i grada Beograda, ali i građani.

Predstavnici SUBNORA-a u defileu će koračati sa slikama svojih predaka koji su učestvovali u borbama za oslobođenje Beograda u Drugom svjetskom ratu.

Na Trgu Republike, nakon defilea, biće održan koncert "Naše priredbe" - Leontina i prijatelji, a na istom mjestu u 18.00 časova nastupiće i hor, orkestar i solisti Beogradske opere, pod dirigentskom palicom Dejana Savića.