latinica  ћирилица
19/10/2021 |  17:12 | Autor: RTS

Nova krivična prijava protiv Belivukove grupe, terete se za još jedno ubistvo

Novom krivičnom prijavom protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i još devet pripadnika njihove organizovane kriminalne grupe, oni se terete za još jedno ubistvo i to Nikole Mitića (33) koji je nestao 10. avgusta prošle godine, potvrđeno je RTS-u u Tužilaštvu za organizovani kriminal.
Marko Miljković i Veljko Belivuk - Foto: Novosti.rs
Marko Miljković i Veljko BelivukFoto: Novosti.rs

Iz Tužilaštva je rečeno da nije podnijeta krivična prijava za ubistvo Gorana Mihajlovića.

Očekuje se da povodom ubistva Mitića bude proširena istraga protiv juče uhapšenog pripadnika grupe S. R. (33) i ostalih osumnjičenih koji su u pritvoru od ranije.

Јuče je uhapšen i D. M. (32) koji se sumnjiči za ubistvo Zdravka Radivojevića, za šta je već podignuta optužnica protiv Belivuka, Miljkovića i još nekoliko pripadnika grupe.

Uhapšeni bi tokom popodneva trebalo da budu saslušani u Tužilaštvu za organizovani kriminal.

S. R. se krivičnom prijavom tereti da je, zajedno sa Belivukom, Miljkovićem i još devetoricom pripadnika grupe - B, D. T, V. D, N. S, S. L, V. G, A. S, S. R. i B. H, 10. avgusta prošle godine oteo Mitića, kojeg su zatim odveli u naselje Ritopek i tamo ga, kako se sumnja, ubili.

Osumnjičeni D. M. se tereti da je 10. novembra prošle godine ubio Zdravka Radivojevića, za šta je već podignuta optužnica protiv Belivuka, Miljkovića i još nekoliko pripadnika grupe.

Belivukovoj grupi se sada na teret stavlja ukupno šest teških ubistava od kojih je za pet potvrđena optužnica prošlog petka, odlukom Specijalnog suda.

Tom optužnicom tereti se ukupno 30 pripadnika ove grupe za pet teških ubistava, otmice, oružje, drogu, silovanje.