latinica  ћирилица
19/10/2021 |  18:45 ⇒ 18:46 | Autor: RTRS

Šarović: Protiv aktivnosti koje dovode u opasnost Republiku Srpsku

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović rekao je danas da se opozicija u Srpskoj suprotstavlja svakoj aktivnosti koja dovodi u opasnost cijelu Republiku Srpsku i raspiruje haos i priziva rat.
Konferencija za novinare predstavnika opozicionih stranaka - Foto: RTRS
Konferencija za novinare predstavnika opozicionih stranakaFoto: RTRS

- Mi naravno jesmo za vraćanje nadležnost, ali taj proces mora biti legitiman i postignut pregovorima sa onima sa kojima je upravo SNSD i prenio te nadležnosti. SDS se zalaže za vraćanje bilo koje nadležnosti, ali po zakonu kako je jedino moguće, ali suludi prijedlozi koji mogu izazvati sukobe nisu prihvatljivi. Ako nema dijaloga, hoćete li rat – rekao je Šarović nakon sastanka opozicije u Istočnom Sarajevu.

On je naglasio da su apsolutno neprihvatljive jednostrane i nasilne odluke koje bi dovele u pitanje život ljudi.

- Dejton nema alternativu i to je potvrdio i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. Izjava predsjednika Srbije je takva da Dodik mora ozbiljno da se zamisli. On je takođe poručio da ne prihvata nikakve poteze koji dovode u pitanje mir - rekao je Šarović.

Šarović tvrdi da srpski član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik i aktuelna vlast "na priči oko nadležnosti, žrtvujući Republiku Srpsku, samo pokušavaju sebi pribrati političke poene, skretanjem pažnje sa životnih pitanja".

- Volim Republiku Srpsku, namjerno neću reći više nego on, ali sigurno podjednako. I zato je ne dam. Ovo što on sada radi graniči sa ludilom bez ikakvog cilja - rekao je Šarović.