latinica  ћирилица
19/10/2021 |  22:14 ⇒ 22:17 | Autor: SRNA

Brnabić: Najbolji izvještaj u posljednjih nekoliko godina

Premijerka Srbije Ana Brnabić ocijenila je večeras da je izvještaj Evropske komisije o napretku Srbije daleko najbolji u posljednjih nekoliko godina i ukazala da je posebno važno što je u njemu konstatovan napredak u svim političkim kriterijumima i reformama u vladavini prava.
Ana Brnabić - Foto: TANЈUG
Ana BrnabićFoto: TANЈUG

Brnabićeva je, na konferenciji za medije nakon sastanka u Vladi Srbije povodom najnovijeg izvještaja Evropske komisije o napretku Srbije na putu evrointegracija, istakla da smatra da će državama članicama biti teže poslije ovako jasne poruke za otvaranje klastera da ne daju svoju saglasnost.

Ministarka za evropske integracije Јadranka Јoksimović rekla je na konferenciji za medije u Vladi Srbije, gdje je prisustvovala predstavljanju izvještaja, da novi dokument na objektivan način govori o svemu što je Srbija uradila, kao i o onome što bi trebalo da se nastavi i ubrza.

Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Emanuel Žofre rekao je da će Evropska komisija nastaviti da prati stanje vladavine prava i dinamiku dijaloga sa Kosmetom, navodeći da će to utvrditi dalji tempo u procesu pristupanja Evropskoj uniji, prenose beogradski mediji.

- Bitno je istaći podršku Srbiji s ciljem i ambicijom da otvori dva klastera - tri i četiri, a na zemljama članicama je da donesu odluku o njihovom otvaranju, ali Komisija daje podršku tome - rekao je Žofre.

Žofre je predao premijerki Srbije Ani Brnabić godišnji izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije u procesu evrointegracija, koji je danas predstavljen u Strazburu.