latinica  ћирилица
20/10/2021 |  11:09 ⇒ 11:58 | Autor: SRNA

Drecun: Bošnjaci i Zapad spremaju destabilizaciju Srpske

Predsjednik Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun upozorio je da Bošnjaci i njihovi zapadni mentori spremaju destabilizaciju Republike Srpske, koju će pokušati da sapletu u borbi za vraćanje otetih nadležnosti.
Milovan Drecun (Foto: TANJUG/DRAGAN KUJUNDZIC) -
Milovan Drecun (Foto: TANJUG/DRAGAN KUJUNDZIC)

Govoreći o stanju u BiH za Televiziju "Hepi", Drecun je istakao da su Srpskoj nadležnosti oduzete na silu, zbog čega ona sada pokušava da ih vrati i suočava se sa brojnim izazovima.

- Međutim, jasno je da druga strana neće sjedeti skrštenih ruku. Zato će pokušati da izazove destabilizaciju u Republici Srpskoj. Moguće je i da će pokušati sa pripremom neke "obojene revolucije" - smatra Drecun.

Prema njegovim riječima, dio te borbe protiv Republike Srpske je i bošnjačka kampanja o navodnoj genocidnosti Srba i Srpske.

- U tome prednjači lider SDA Bakir Izetbegović, koji vodi gebelsovsku propagandu i hiljadu puta ponavlja laži kako bi pokušao da ih pretvori u istinu. On priča o genocidnosti Srba, a ne pominje osam hiljada ubijenih Srba u Sarajevu. To nije čudno, jer svi znamo kakvo je mesto za Srbe bilo planirano u "Islamskoj deklaraciji" Bakirovog oca Alije Izetbegovića - naglasio je Drecun.

On smatra da laži lidera SDA prolaze na Zapadu samo zbog njihovog sučeljavanja sa Rusima na Balkanu, zbog čega i žmure na razne stvari, pa i na prisustvo islamskih terorista u Federaciji BiH.

- Pogledajte na šta lični današnje Sarajevo i šta se dešava u drugim područjima FBiH, poput Vlašića, gdje dolaze oni koji se vraćaju sa /stranih/ ratišta - kaže Drecun koji je i poslanik Srpske napredne stranke.