latinica  ћирилица
20/10/2021 |  11:23 ⇒ 13:17 | Autor: SRNA

Lazić: Gradonačelnik odmah da podnese ostavku nakon sramnog susreta sa DŽaferovićem

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Bijeljina Vladimir Lazić očekuje da gradonačelnik Ljubiša Petrović danas podnese ostavku nakon sramnog najavljenog sastanka sa Šefikom DŽaferovićem.
Vladimir Lazić (Foto: desavanjaubijeljini.com) -
Vladimir Lazić (Foto: desavanjaubijeljini.com)

- Očekujem da gradonačelnik danas odmah podnese ostavku zbog pritiska javnosti, koja je ogorčena zbog dolaska Šefika DŽaferovića u Bijeljinu. Naši sugrađani danas se sasvim opravdano pitaju u kom svojstvu dolazi DŽaferović u njihov grad i koga predstavlja. Ovaj sramni potez Ljubiše Petrovića i njegovog lidera Mirka Šarovića očigledan je primjer da se SDS otvoreno priključio antisrpskoj koaliciji - istakao je Lazić.

On je naglasio da je Bijeljina zgrožena zbog današnjeg dolaska DŽaferovića koji je imao značajnu ulogu u stradanju Srba na Vozući i Ozrenu 1994. i 1995. godine jer je kao ratni načelnik Centra službi bezbjednosti Zenica bio upoznat o zločinima odreda "El mudžahid".

- DŽaferović je bio taj koji je predlagao i izdavao putne isprave i državljanstva BiH teroristima mudžahedinima sa Interpolovih potjernica koji su ubijali i klali djecu, žene, starce, a neki od najzloglasnijih su učestvovali i u terorističkom napadu u Njujorku 11. septembra. Povjerljivi ratni dokumenti u potpunosti su razotkrili njegovu mračnu ratnu prošlost i otklonili i najmanju sumnju da aktuelni bošnjački član Predsjedništva nije bio upoznat sa vojnom situacijom i zločinima mudžahedina na tom području - istakao je Lazić.

Naglasio je da je DŽaferović bio glavni svjedok kada su mudžahedini likvidirali stotine Srba odsijecajući im glave i koliko god pokušavao da "opere" svoju ratnu biografiju, svi dokazi ga povezuju sa svjetskim teroristima, i zato koliko danas gradonačelnik Bijeljine treba da podnese neopozivu ostavku.