latinica  ћирилица
20/10/2021 |  13:52 ⇒ 13:53 | Autor: RTRS

Đajić: Hitno naći rješenje za snabdijevanje kiseonikom

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Vlado Đajić rekao je danas u Narodnoj skupštini Republike Srpske da je potrebno hitno naći rješenje za snabdijevanje zdravstvenih ustanova kiseonikom za liječenje pacijenata i da je onaj koji je korišten bio apsolutno ispravan.
Vlado Đajić - Foto: RTRS
Vlado ĐajićFoto: RTRS

- Afera kiseonik je neutemeljena i orkestrirana, te predstavlja napad na zdravstveni sistem Republike Srpske i sigurno je da se nigdje ne navodi da je riječ o tehničkom kiseoniku. To žele oni koji skupljaju jeftine političke poene. Teško je reći bilo šta nakon optužbi da su zdravstveni radnici monstrumi, iako se zna da sve rade kako bi spasili živote ljudi - rekao je Đajić.

On je tokom rasprave o stanju u vezi sa isporukom kiseonika javnim zdravstvenim ustanova u Srpskoj, kao i o Prijedlogu zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima po hitnom postupku, naglasio da će ljekari i dalje sve učiniti kako bi spasili ljudske živote, bez obzira što ih neki neargumentovano napadaju.

- Strašno je šta su doživjeli pacijenti i njihove porodice zbog nečijih političkih ambicija koje nemaju odgovornost. Ponosno mogu da kažem da su medicinski radnici heroji, a ovi koji nas napadaju ne znam šta su. Univerzitetski klinički centar Republike Srpske je regionalni lider u zdravstvenom zbrinjavanu građana, što su potvrdile i međunarodne institucije - tvrdi Đajić.