latinica  ћирилица
20/10/2021 |  17:10 ⇒ 21/10/2021 | 07:52 | Autor: RTRS

Dodik: Naše političke akcije ne ugrožavaju bezbjednost (VIDEO)

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da političke akcije Republike Srpske ne ugrožavaju bezbjednost na bilo koji način, jer su one motivisane isključivo primjenom Ustava BiH.
Milorad Dodik - Foto: SRNA
Milorad DodikFoto: SRNA

- Sukoba nema i neće ih biti - poručio je Dodik je na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Dodik je rekao da su te akcije legitimne, kao i da nema ništa sporno u usvajanju Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima Republike Srpske.Podsjetio je da je Republika Srpska imala svoju Agenciju za lijekove, kao i da prenos nadleženosti, koji se desio ranije, nije dao rezultate.

On je rekao da će do polovine iduće sedmice Srpska imati svu dokumentaciju u vezi sa vraćanjem nadležnosti.

- Legitimna je akcija Republike Srpske da vrati svoje nadležnosti. Do 28. imaćemo pripremljenu dokumentaciju i zakazati sjednicu NSRS - istakao je Dodik.

On je naveo da je VSTS danas, bez ijednog srpskog glasa, smijenio glavnog tužioca BiH Gordanu Tadić.

- Smijenili su glavnog tužioca sa šest glasova Bošnjaka i sve je urađeno po naredbi SDA. Oni "drže" i OBA i to im je pakleni plan da BiH ustroje po svojim željama. Svako kome je stalo do dejtonske BiH mora ovo da primijeti - rekao je Dodik i dodao da predstavnici Bošnjaka nisu spremni na dogovor.

Govoreći o pozivu Kristijana Šmita poslanicima da ne glasaju za Zakon o lijekovima, Dodik je ponovio da BiH nema visokog predstavnika sve dok ga ne imenuje Savjet bezbjednosti UN. 

Dodao je da su Šmitovi dopisi isto što i dopisi običnog građanina. Lažno predstavaljanje je, kako je istakao, dokaz neozbiljnosti i uzurpacije.

Povezane vijesti:

Dodik: Posjeta DŽaferovića Bijeljini pokazuje na koji način se okupljaju probosanske snage

Dodik: Ekonomiju može ugroziti energetska situacija