latinica  ћирилица
20/10/2021 |  18:40 ⇒ 19:16 | Autor: RTRS

Dodik: Posjeta DŽaferovića Bijeljini pokazuje na koji način se okupljaju probosanske snage (VIDEO)

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da današnja posjeta bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Šefika DŽaferovića Bijeljini i sastanak sa gradonačelnikom Ljubišom Petrovićem najbolje pokazuju na koji način se okupljaju probosanske snage.
Milorad Dodik - Foto: SRNA
Milorad DodikFoto: SRNA

Dodik kaže da nije sporno da DŽaferović posjeti bošnjačku zajednicu, ali je da nova praksa imati takvo gostoprimstvo prilikom dolaska u lokalnu zajednicu.

Dodik ističe da je DŽaferović, kao svjedok zločina nad Srbima iz Vozuće, bio dužan da ih spriječi i prijavi, ali da to nije uradio.

Dodaje da je DŽaferović tada bio načelnik policije u Zenici i da postoji zapisnik te policije u kome se kaže da ga je zaustavila grupa mudžahedina koji su ispred njega odsjekli glave srpskim vojnicima, a da on na to nije ni reagovao niti prijavio.

- Nesumnjivo da krivica postoji i sada se postavljnja moralno pitanje da li je moguće da neko ko predstavlja Bijeljinu u lokalnom smislu na ovaj način se podsmijava i do kraja sahranjuje moguću odgovornost DŽaferovića za to što je učinio -rekao je Dodik.