latinica  ћирилица
20/10/2021 |  18:42 ⇒ 21/10/2021 | 08:46 | Autor: TANЈUG

Srpski horor film "Vampir" od sutra u bioskopima (VIDEO)

Svečana premijera srpskog horor filma "Vampir" u njemačko-britanskoj koprodukciji, prema scenariju i režiji glavnog glumca Branka Tomovića, biće održana sutra u Kombank dvorani.
Srpski horor film "Vampir" - Foto: Screenshot/YouTube
Srpski horor film "Vampir"Foto: Screenshot/YouTube

Specijalna projekcija ovog ostvarenja prikazana je danas za medije, a misteriozna priča prema originalnom scenariju autora, prati sudbinu protagoniste Arnauta koji dolazi u relativno pusto selo u Srbiji da se pritaji neko vrijeme.

Dosta kasnije u filmu se saznaje da je zapravo prisustvovao zločinu u Londonu i kao svjedok je idealna meta počinioca, te je bjekstvo iz zemlje bilo jedino rješenje.

Na poziv neobične žene Vesne koja krije neku tajnu, dolazi u to udaljeno selo u Srbiji da se brine o groblju gdje mu je obezbijeđen smještaj.

Ali, ova horor priča dalje se odvija u pravcu sna i jave, gdje gotovo da ne postoji granica između stvarnosti i fantazije.

Јunak počinje da ima košmare na koje utiče zastrašujuća baba Draga koja ga vodi na mračnu stranu iz koje ne može lako da se izvuče.

Kompletan autor filma Branko Tomović - glavni glumac, scenarista, ko-producent i reditelj, označio je svoj režiserski prvenac kao - prvi srpski art horor film.

- Kada sam pisao scenario, zapravo nisam glavnu ulogu namijenio sebi. Ipak, kako su odmicale pripreme za snimanje, shvatio sam da bih ja bio najbolji izbor, jer je odlučeno da se snima u Srbiji - otkrio je Tomović, glumac sa zapaženom inostranom karijerom.

U sablasnoj ulozi baba Drage pojavljuje se čuvena glumica i odavno književnica Eva Ras, kojoj je ovo prva uloga u horor filmu.

- Moram otkriti da, ne samo da u karijeri do sada nikada nisam igrala u ovakvom žanru, nego sam danas prvi put u životu gledala horor film - rekla je poznata glumica nakon specijalne projekcije “Vampira“.

Ona je pohvalila Branka Tomovića da je sjajan kao glumački partner, a istovremeno se odlično snašao i kao reditelj debitant.

Ocijenila je “Vampira“ kao visoko sofisticiran umjetnički film, koji apsolutno zadovoljava sve kriterijume, dok je u svom opusu uglavnom igrala više “pravi život i naturalizam“ tokom 60 godina karijere.

Mlađe kolege Gorica Regodić i Јoakim Tasić imaju značajne uloge u filmu, a da li su negativci ili pozitivci, ostaje publici da otkrije na premijeri sutra uveče.

Uskoro “Vampir“ kao koprodukcija Srbije, Njemačke i Velike Britanije, putuje na festivale po Italiji - u Trst i Ravenu, a u pregovorima su za mnoge druge festivale i svjetska tržišta.

Branko Tomović je srpski glumac koji je rođen u Njemačkoj, a diplomirao je glumu na prestižnom “Li Strazberg Institutu za pozorište i film“ u Njujorku.

Prisutan je na malom i velikom ekranu u svjetskim okvirima od 1998. godine, kada je krenuo da gradi karijeru u njemačkim, britanskim i američkim ostvarenjima.