latinica  ћирилица
20/10/2021 |  19:01 ⇒ 20:30 | Autor: SRNA

Cvijanović: Opredijeljenost ka daljem unapređenju ukupnih odnosa (VIDEO)

Institucionalna saradnja Poljske i Republike Srpske razvija se u dobrom pravcu i postoji obostrana opredijeljenost ka daljem unapređenju ukupnih odnosa, ocijenjeno je na sastanku predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović i državnog sekretara u Ministarstvu spoljnih poslova Poljske Šimonom Šinkovskim.
Cvijanović-Šinkovski - Foto: RTRS
Cvijanović-ŠinkovskiFoto: RTRS

Predsjednica Republike Srpske boravi u dvodnevnoj zvaničnoj posjeti Poljskoj.

Ranije danas, predsjednica Cvijanović se sastala sa predsjednikom Sejma, donjeg doma poljskog Parlamenta, Elžbjetom Vitek sa kojom je razgovarala o mogućnostima dodatnog jačanja institucionalnih veza između Srpske i Poljske, ali i stvaranju uslova za unapređenje različitih vidova saradnje.

      View this post on Instagram

A post shared by Željka Cvijanović (@zeljka.cvijanovic)

Predsjednica Republike Srpske razgovarala je i sa državnim sekretarom u Ministarstvu fondova i regionalne politike Poljske Malgožatom Јarosinjskom Јedinak, a na sastanku je posebno apostrofirana intenzivna saradnja Srpske i nekoliko poljskih vojvodstava u različitim oblastima, te izražena opredijeljenost ka daljem unapređenju odnosa.

Јačanje ekonomske saradnje i čvršće povezivanje privrednika iz Poljske i Republike Srpske bile su glavne teme sastanka predsjednice Srpske sa predsjednikom Balkansko–poljske Privredne komore Andžejom Zarajčikom.

      View this post on Instagram

A post shared by Željka Cvijanović (@zeljka.cvijanovic)