latinica  ћирилица
21/10/2021 |  09:01 ⇒ 09:03 | Autor: Agencije

Premijera srpskog horor filma "Vampir" (VIDEO)

Svečana premijera srpskog horor filma "Vampir" u njemačko-britanskoj koprodukciji, prema scenariju i režiji glavnog glumca Branka Tomovića, biće održana danas u Kombank dvorani.
Srpski horor film "Vampir" - Foto: Screenshot/YouTube
Srpski horor film "Vampir"Foto: Screenshot/YouTube

Specijalna projekcija ovog ostvarenja prikazana je ranije za medije, a misteriozna priča prema originalnom scenariju autora, prati sudbinu protagoniste Arnauta koji dolazi u relativno pusto selo u Srbiji da se pritaji neko vrijeme.

Dosta kasnije u filmu se saznaje da je zapravo prisustvovao zločinu u Londonu i kao svjedok je idealna meta počinioca, te je bjekstvo iz zemlje bilo jedino rješenje.

Na poziv neobične žene Vesne koja krije neku tajnu, dolazi u to udaljeno selo u Srbiji da se brine o groblju gdje mu je obezbijeđen smještaj.

Ali, ova horor priča dalje se odvija u pravcu sna i jave, gdje gotovo da ne postoji granica između stvarnosti i fantazije.

Uskoro "Vampir" kao koprodukcija Srbije, Njemačke i Velike Britanije, putuje na festivale po Italiji - u Trst i Ravenu, a u pregovorima su za mnoge druge festivale i svjetska tržišta.

Branko Tomović je srpski glumac koji je rođen u Njemačkoj, a diplomirao je glumu na prestižnom Li Strazberg Institutu za pozorište i film u Njujorku.

Prisutan je na malom i velikom ekranu u svjetskim okvirima od 1998. godine, kada je krenuo da gradi karijeru u njemačkim, britanskim i američkim ostvarenjima.