latinica  ћирилица
21/10/2021 |  11:35 | Autor: RTS

Barselona produžava saradnju sa Fatijem i Pedrijem

Fudbalski klub Barselona ozvaničila je produžetak ugovora sa svojim najtalentovanijim fudbalerima Ansuom Fatijem i Pedrijem. Zanimljivo je da je otkupna klauzula obojici igrača iznosi po jednu milijardu evra.
FK Barselona - Foto: ilustracija
FK BarselonaFoto: ilustracija

Barselona je uspjela djelimično da izađe iz rezultatske krize i ostvari pobjede u bitnim mečevima protiv Valensije i Dinamo Kijeva.

"Blaugrana" je tako došla do priključka za liderima u domaćem prvenstvu, ali i do prvih bodova u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona.

Nedavni rezultati umirili su i glasine o odlasku trenera Ronalda Kumana, a da uprava Barselone razmišlja nekoliko koraka u budućnost, govori i podatak o produžetku ugovora Ansua Fatija i Pedrija.

Dvojica najtalentovanijih fudbalera katalonskog kluba produžili su ugovore do 2026 (Pedri), tj 2027. godine (Fati).

Zanimljivo je da je Barselona odredila otkupne klauzule svojim supertalentima, a ona iznosi milijardu evra, čime je oboren rekord u tom segmentu.

Pedri je u Barselonu došao iz Las Palmasa prošle godine kao 16-godišnjak, za sumu od sedam miliona evra, a njegova današnja vrijednost na tržištu je oko 80 miliona evra.

Fati je prošao sve kategorije čuvene Barsine omladinske škole "La Masije", a po odlasku Lionela Mesija, zadužio je dres sa brojem 10.

Obojica fudbalera zabilježili su i nastupe u dresu reprezentacije Španije.