latinica  ћирилица
21/10/2021 |  12:55 ⇒ 12:55 | Autor: Mondo

Bajić pred Split: Umor da ne bude izgovor

Premijerna utakmica petog kola ABA lige igra se sutra od 18.00 časova u Laktašima, gdje će Igokea dočekati košarkaše Splita.
Dragan Bajić - Foto: RTRS
Dragan BajićFoto: RTRS

Izabranici Dragana Bajića su dosad ostvarili po dvije pobjede i dva poraza, posljednji od Budućnosti u Podgorici, dok su Splićani zabilježili sva četiri poraza na startu nove sezone.

Ako gledamo tradiciju, dalmatinski tim nije imao mnogo sreće u Laktašima, gdje dosad nije ostvario nijedan trijumf, pa će probati da prekine neugodnu seriju.

Iskusni Roko Leni Ukić je sigurno košarkaš od kojeg će mnogo zavisiti igra gostiju iz Hrvatske s obzirom da je u dosadašnjem dijelu sezone prvi strijelac Splićana sa prosjekom od 9,5 poena i 4,5 asistencije po meču.

S druge strane, domaćin svoje nade u nastavak tradicije u dvoboju sa Splitom polagaće u Markelu Starksu, koji je po meču bilježio učinak od 13 koševa i 4,75 asistencija.

Bajić je u najavi utakmice istakao da je poslije serije mečeva i zgusnutog rasporeda glavni cilj bio da odmori ekipu i da umor protiv Splita ne smije da bude izgovor.

- Rekao sam svojim igračima da za meč ne smije biti izgovor umor. Bili smo svjesni kada smo ulazili u ovu sezonu da će te stvari da se dešavaju i da nam neće biti lako i tako sam im rekao da za ovu utakmicu sa Splitom prvo moraju mentalno da budu spremni i nikako da pomisle da uđu u utakmicu da će biti lako. Kako smo u utakmicu ušli protiv Zvezde mislim da tako moramo ući i u utakmicu sa Splitom, ako želimo da ostvarimo pobjedu. Siguran sam da ovo mjerilo Splita sa četiri poraza na početku lige nije mjerilo kvaliteta njihovog tima - rekao je Bajić.