latinica  ћирилица
21/10/2021 |  14:12 | Autor: SRNA

Petković: Priština opet ruši dijalog ucjenama i opasnim porukama

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ocijenio je danas da najnovije ucjenjivačke izjave glavnog pregovarača Prištine Besnika Bisljimija da neće formirati Zajednicu srpskih opština predstavljaju vrhunac neodgovornosti i cinizma, kao i da direktno urušavaju nastavak dijaloga sa Beogradom.
Petar Petković (Foto: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC) - Foto: TANЈUG
Petar Petković (Foto: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC)Foto: TANЈUG

- Zbog toga molimo Evropsku uniju, kao posrednika u dijalogu i garanta sprovođenja sporazuma, da reaguje na ovakve opasne poruke Prištine o kršenju sporazuma i ZSO - poručio je Petković, koji je glavi pregovarač Beograda u dijalogu sa Prištinom.

On je istakao da je Beograd opredijeljen za poštovanje postignutih sporazuma, ali da je sa druge strane pregovaračkog stola na djelu potpuno odsustvo bilo kakve spremnosti za razgovore.

- Razgovora o ZSO će biti i to već na sljedećoj rundi dijaloga, kako je to jasno istakla i EU. Zato bi Prištini i Bisljimiju, umjesto što upućuju prijetnje, bilo mnogo svrsishodnije da se dobro pripreme za razgovore o fomiranju ZSO - poručio je Petković.

On je naveo da premijer samoproglašenog Kosova Aljbin Kurti katastrofalne rezultate na lokalnim izborima neće uspjeti da sakrije napadima na srpski narod.