latinica  ћирилица
21/10/2021 |  14:27 ⇒ 14:33 | Autor: SRNA

Mitrović: Gradonačelnik po Džaferovićevim instrukcijama napada Dodika

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović javno napada srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika prema instrukcijama bošnjačkog člana Predsjedništva, čemu se ni njegovi najveći oponenti nisu nadali, saopštio je potpredsjednik Skupštine grada Bijeljina Milenko Mitrović.
Bijeljina: Gradska uprava - Foto: RTRS
Bijeljina: Gradska upravaFoto: RTRS

Mitrović u saopštenju ističe da je gnusno i krajnje nekorektno da se Petrović, samo nekoliko časova nakon sastanka sa /Šefikom Džaferovićem/ čovjekom za koga u javnosti postoje informacije da je učestvovao u dovođenju mudžahedina u BiH tokom rata, pojavljuje na BN televiziji i šalje političke poruke protiv SNSD-a i srpskog člana Predsjedništva BiH.

- Prisjetite se posjete najviših zvaničnika Republike Srpske Gradskoj upravi Bijeljina prije nekoliko mjeseci, kada mlada gospođa iz kabineta gradonačelnika nije znala ni da najavi prisutne goste. Međutim, izgleda da je Džaferović počasni gost i da pri njegovom pojavljivanju ništa ne smije da manjka - naveo je Mitrović.

On smatra da je "malo reći da je Petrović nakon jučerašnjeg dana sramota za grad i građane Bijeljine".

- On je nedostojan predstavnik ljudi koji su živote ugradili u temelje Republike Srpske - kaže Mitrović, koji je pozvao građane da se "okupe oko što skorijeg opoziva gradonačelnika Bijeljine".

Potpredsjednik Skupštine grada Bijeljina smatra da gradonačelnikovo buđenje po pitanju obavljanja određenih infrastrukturnih poslova u posljednjih deset dana ne može da vrati izgubljenu godinu.

- Ekonomske i privredne rane koje je gradonačelnik Ljubiša Petrović nanio Semberiji u posljednjih 300 dana njegovog manekenisanja na poziciji prvog čovjeka Bijeljine ne mogu zacijeliti ni za pet godina - rekao je Mitrović.