latinica  ћирилица
21/10/2021 |  14:29 ⇒ 17:42 | Autor: RTRS

MUP Srpske: Tri lica sprovedena u Tužilaštvo BiH

Pripadnici Uprave Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske za organizovani i teški kriminalitet predali su Tužilaštvu BiH lica čiji su inicijali Ž.K. iz Banjaluke, M.M. sa Sokoca i M.T. sa Pala, osumnjičena za krađu vozila.
Akcija MUP Srpske protiv automafije (Foto: MUP Srpske/Ustupljena fotografija) -
Akcija MUP Srpske protiv automafije (Foto: MUP Srpske/Ustupljena fotografija)

Nezvanično, Tužilaštvu su predati Želimir Knežević iz Banjaluke, Miroslav Milinković iz Sokoca i Marko Trifković iz Pala, koji su juče uhapšeni zajedno sa još tri osobe.

Lica su predata kasno sinoć uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom teška krađa, saopšteno je iz MUP-a.

Za ova lica postoji sumnja da su od početka 2021. godine organizovala kriminalnu grupu koja je na području Sarajeva, Tuzle i Doboja vršila otuđenje vozila, koja su potom skrivali i preprodavali na području BiH i Crne Gore.

Ističu da je prilikom pretresa prostorija koja koriste navedena lica pronađeno i oduzeto devet vozila, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem kričnih djela.

 Foto: MUP Srpske/Ustupljena fotografija

- Istovremeno, policijski službenici su u okviru međunarodne policijske saradnje u Bileći juče lišili slobode lice inicijala S.A., zbog sumnje da se može dovesti u vezu sa otuđenjem motornog vozila u Derventi i krivičnim djelom Razbojništvo izvršenim u Crnoj Gori - dodaje se u saopštenju.

Policijski službenici nastavljaju dalji rad dokumentovanje navedenih predmeta.