latinica  ћирилица
21/10/2021 |  14:36 ⇒ 15:59 | Autor: RTRS

Cvijanović se sastala sa Švedom (FOTO/VIDEO)

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović sastala se danas u Varšavi sa državnim sekretarom u Ministarstvu porodice i socijalne politike Poljske Stanislavom Švedom.
Željka Cvijanović i Stanislav Šved - Foto: SRNA
Željka Cvijanović i Stanislav ŠvedFoto: SRNA

Prethodno je predsjednica Srpske učestvovala na naučnom panelu na Institutu za slavistiku Univerziteta u Varšavi na kojem je razgovarano o poziciji Srpske u okviru ustavnog sistema BiH, procesu evropskih integracija, kao i odnosu Poljske prema politikama EU.

Panelu su prisustvovali i predstavnici Instituta za međunarodne odnose Poljske i Udruženja koje se bavi izučavanjem političkih i društvenih procesa na postjugoslovenskom prostoru, objavljeno je na Instagram profilu predsjednice Srpske.

Željka Cvijanović i Stanislav Šved (Foto: SRNA)

- Odličnim i kvalitetnim komentarima i pitanjima, dobro upućeni mladi naučnici i studenti Varšavskog Univerziteta dali su veliki doprinos sadržajnoj i dinamičnoj raspravi. Bilo mi je zadovoljstvo učestvovati na naučnom panelu i razmijeniti mišljenja sa stručnim i mladim ljudima - navela je Cvijanović.

      View this post on Instagram

A post shared by Željka Cvijanović (@zeljka.cvijanovic)

Ranije danas predsjednica Srpske uručila je Enciklopediju Republike Srpske Institutu za slavistiku na Univerzitetu u Varšavi.