latinica  ћирилица
21/10/2021 |  14:47 | Autor: SRNA

Podrška mladom teniseru iz Doboja Marku Maksimoviću

Generalni direktor kompanije M:tel Јelena Trivan izjavila je danas da će sponzorski ugovor, odnosno podrška te kompanije mladom teniseru iz Doboja Marku Maksimoviću, koji je osvojio Masters turnir u Monte Karlu, iznositi 20.000 KM.
Marko Maksimović, ugovor s M:telom - Foto: RTRS
Marko Maksimović, ugovor s M:telomFoto: RTRS

- Uz najveće klubove koje podržavamo i čiji smo sponzori, Marko je od danas dio ove porodice - rekla je Trivanova na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Ona je dodala da je tim okupljen oko Maksimovića procijenio kolika su sredstva potrebna sljedeće godine da se pripremi i da ode na najznačajnije turnire.

- Mi smo u trouglu, Vlada Republike Srpske, grad Doboj i mi, podijelili smo taj teret i naš sponzorski ugovor, naša podrška Marku biće 20.000 KM - navela je Trivanova.

Napominjući da je ovo prvi put da se obraća javnosti od kada je u Banjaluci, Trivanova je rekla da je razlog za to bio što je željela da se nađe pravi trenutak kada bi mogla da se obrati javnosti Republike Srpske sa svojom vizijom kako vidi M:tel, a današnji dan je prava slika toga.

Ona ističe da ova kompanija, kao i svaka druga, ima svoj smisao i svrhu ne samo da ubire profit, nego da od toga što radi osjeti korist svaki građanin i da sve to vrati državi i narodu.

Generalni direktor M:tela istakla je da ta kompanija Maksimoviću u ovom trenutku može pomoći da dostigne zvijezde.

- Јa sam vidjevši Marka na prijemu kod predsjednice Srpske Željke Cvijanović, na njen poziv da se društveno odgovorne kompanije odazovu istog trenutka reagovala i nije to prvi put, M:tel je podrška najvećim sportskim klubovima ovdje, kao i velikim kuturnim institucijama ovdje, ali do sada nije bio ovako mladim talentima - ukazala je Trivanova.

Ona je rekla da joj je drago da su grad Doboj, Vlada Republike Srpske i od ovog trenutka i kompanija M:tel prepoznali potencijal Maksimovića i da će mu svi zajedno pomoći da stigne do šampionskih titula.

Trivanova je podsjetila da je Novaku Đokoviću sponzor bio Telekom, a Maksimoviću M:tel, poželjevši mu dobrodošlicu u tim koji pobjeđuje.

Ona je Maksimoviću kao poklon uručila telefon "ajfon 13", te od njega zatražila da se potpiše na tenisku lopticu, ističući da će ta loptica sa potpisom vrijediti milione za koju godinu.

- Nećemo je prodati već ćemo je držati u M:telu kao znak da smo prepoznali šampiona na vrijeme - dodala je Trivanova.

Maksimović je zahvalio kompaniji M:tel za podršku koja će mu, kako je rekao, sigurno pomoći u daljoj teniskoj karijeri i svima koji su ga podržavali tokom turnira u Monte Karlu, gradonačelniku Doboja Borisu Јeriniću, kao i svom Teniskom klubu Doboj.

- Veliko mi je zadovoljstvo da sam osvojio turnir u Monte Karlu, koji je najjači turnir u konkurenciji do 16 godina u Evropi, prezadovoljan sam kako sam igrao i bilo mi je fantastično - rekao je Maksimović.

Njegov trener Denis Spahić zahvalio je M:telu i Trivanovoj za ukazano povjerenje, ističući da sa Markom radi već 10 godina.

- Kad je došao prvi dan na trening primijetio sam da ima jako puno talenta. Sa 10 godina je postao šampion države, sa 12 godina je osvojio neke nemoguće turnire na Balkanu i tada sam njegovom ocu rekao da se radi o jednom od najboljih igrača na svijetu - ispričao je Spahić.

On je rekao da su radili naporno i istrajali sve ove godine.

- Naredne godine ćemo pokušati da pređemo na profesionalni nivo, igraćemo pet do šest profesionalnih turnira, tako da probamo ubilježiti neku pobjedu na profesionalnom nivou - najavio je Spahić.

On je dodao da je Marko već upisan na ATP listu kao dubl igrač i da tu već ima dva boda.

- Nadamo se u narednom periodu da će biti upisan i kao singl igrač - zaključio je Spahić.

Rastko Maksimović, Markov otac, zahvalio je Trivanovoj, ističući da je znala da prepozna momenat kada je možda bilo veliko opterećenje ispratiti Markov put.

- Zahvalnost gradonačelniku Doboja, Vladi Republike Srpske, predsjednici Željki Cvijanović i klubu šampiona koji se zove M:tel, dodao je Maksimović.

On je istakao da će, kada se dva šampiona udruže, rezultat biti još veći i jači, navodeći da ovo nije uspjeh samo Marka, već i njegovog kluba, teniskih saveza Republike Srpske i BiH i veliki uspjeh Republike Srpske.

- Vjerujem da ćemo se uz ovu podršku kompanije M:tel, koja je veoma značajna, češće okupljati da sa ponosom slavimo ne samo Markove uspjehe, već svih nas zajedno - rekao je Rastko Maksimović.