latinica  ћирилица
21/10/2021 |  14:59 | Autor: TANЈUG

Radonjić: Da dobrom igrom iskontrolišemo kvalitete Albe

Na nama je do dobrom igrom dođemo do kontrole kvaliteta njihove igre i da im ne dozvolimo da oni nametnu svoj ritam, rekao je trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić pred meč sa Albom u Evroligi.

Crveno-bijeli sutra od 19 časova dočekuju njemački tim u petom kolu Evrolige u hali "Aleksandar Nikolić".

- Nastavili su sa sistemom koji je postavio trener Aito, sada je tu njegov pomoćnik koji je dugo radio sa njim. Nastavili su sa prepoznatljivim načinom igre. Napravili su dosta promjena u timu i sigurno će biti potrebno vrijeme igračima da uđu u taj ritam i filozofiju igre, zadržali su i kvalitet koji su imali. Na prvom mjestu tu je Sikma, zaslužuju apsolutni respekt, sigurno sa dobrim iskustvom putuju za Beograd - rekao je Radonjić novinarima u hali "Aleksandar Nikolić".

- Imaju dobra iskustvo igranja ovdje, na nama je do dobrom igrom dođemo do kontrole kvaliteta njihove igre i da im ne dozvolimo da oni nametnu svoj ritam igre. Poslije dugo vremena imamo situaciju da igramo u Pioniru evroligašku utakmicu pred našim navijačima. Ako bude atmosfera makar približna onome kako je znalo da bude na utakmicama Evrolige ovdje, sigurno da će to biti veoma značajno za nas -  istakao je Radonjić.

Crveno-bijeli su nakon pet utakmica u kratkom vremenskom periodu imali malo više vremena da se osvježe pred duel sa njemačkom ekipom.

- Ritam je od početka bio veoma zgusnut, imali smo utakmice na svakih tri dana na početku sezone, a poslije i nedelju sa duplim programom. Uz sve probleme koje smo imali sa odsutnim igračima bilo je jako zahtjevno i teško. Nakon tog ciklusa imali smo četiri dana do utakmice sa Albom. Pokušali smo da iskoristimo to na najbolji mogući način, ali i razmišljali o igračima koji se polako vraćaju u ekipu. Uradili smo što smo i planirali i paralelno se pripremali za utakmicu sa njemačkim timom - zaključio je Radonjić.