latinica  ћирилица
21/10/2021 |  15:21 ⇒ 22:03 | Autor: SRNA

Povrijeđeni Prijedorčanin priključen na aparate za mehaničku ventilaciju

Pacijent čiji su inicijali G.P. /21/ iz Prijedora, koji je zadobio tešku povredu glave u sinoćnjem sudaru motocikla i putničkog vozila, priključen je na aparate za mehaničku ventilaciju i sve dalje prognoze su neizvjesne, saopšteno je iz Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske.
UKC Srpske - Foto: RTRS
UKC SrpskeFoto: RTRS

Iz UKC-a su naveli da su sinoć u 21.55 časova u Urgentni centar vozilom hitne pomoći Doma zdravlja Prijedor dovezeni pacijenti čiji su inicijali Đ.S /19/ i G.P. /21/. Riječ je o dva lica koja su bila na motociklu koji se sinoć sudario sa automobilom.

Nakon što su dovezeni u UKC, hospitalizovani su u Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje UKC-a.

Načelnik Klinike Dragan Rakanović je rekao da je dvadesetjednogodišnji G.P. primljen sa teškom povredom glave.

- Priključen je na aparate za mehaničku ventilaciju i sve dalje prognoze u vezi sa njegovim zdravstvenim stanjem su krajnje neizvjesne - navodi se u saopštenju.

Prema riječima Rakanovića, pacijent Đ.S /19/ ima povrede vratne kičme, prelome kostiju karlice i desne podlaktice, ali je svjestan i stabilnih je vitalnih parametara.

- Urađena je kompletna dijagnostička obrada i primjenjuju se adekvatni terapijski protokoli - naveo je Rakanović.

Iz Policijske uprave Prijedor sinoć su saopštili da su dva lica teže povrijeđena u sudaru motocikla i putničkog vozila u Ulici Slavka Rodića u Prijedoru.

- Teže tjelesne povrede zadobili su vozač motocikla Đ.S. iz Prijedora i putnik na motociklu G.P. iz Prijedora i oba lica prevezena su u UKC Republike Srpske u Banjaluci - rekla je Srni portparol prijedorske Policijske uprave Zvezdana Alendarević.

Sudar se dogodio u 20.35 časova na magistralnom putu Prijedor - Kozarska Dubica, a vozilom "nisan" upravljalo je lice sa inicijalima N.K. iz Prijedora.