latinica  ћирилица
21/10/2021 |  18:31 ⇒ 20:37 | Autor: RTRS

Filmu "Reci mi osmijehom" drugo mjesto na festivalu u Beogradu (VIDEO)

Film "Reci mi osmijehom" u produkciji RTRS, čiji je scenarista i režiser naša koleginica Milana Majar, osvojio je drugo mjesto u kategoriji televizijska reportaža na 26. Internacionalnom festivalu reportaže i medija Interfer - Zlatna Nika u Beogradu.
Film Milane Majar "Reci mi osmijehom" - Foto: RTRS
Film Milane Majar "Reci mi osmijehom"Foto: RTRS

Drugo mjesto za film Milane Majar "Reci mi osmijehom" predstavlja veliki uspjeh za RTRS, jer je ove godina konkurencija bila izuzetno jaka. O kvalitetu festivala govori činjenica da je među kandidatima bio i srpski reditelj Emir Kusturica, koji je i osvajač Gran prija.

- Pored Kusturice i nemamo neke šanse, ali svakako da mi je izuzetno drago što smo dobili drugu nagradu žirija - rekla je Milana Majar, režiser i scenarista filma.

Film "Reci mi osmijehom" emotivna je priča o gluvonijemoj ženi koja aktivno učestvuje u životu. Radi, zasnovala je porodicu, i živi jedan specifično srećan i ispunjen život.

- Bilo je zadovoljstvo raditi sa takvom osobom jer zato što ona šalje poruku da se svi mi zamislimo o njihovim sudbina i kako oni odtaju tako normalani, vedri, optimistični. Јednostavno svi mi moramo očiti od njih - dodala je Majar.

Film je do sada učestvovao na više festivala, a posebno se istakao na ukrajinskom "Kinoansambl" na Dnjepru, gdje je osvojio treće mjesto. Festivalski život nastavlja učešćima u zvaničnoj konkurenciji na bjeloruskom festivalu "Listapad", ruskom "Sol zemlji" i "Pobijedimo zajedno" u Sevastopolju.