latinica  ћирилица
21/10/2021 |  19:37 ⇒ 22/10/2021 | 12:39 | Autor: SRNA

Priveden osumnjičeni za učešće u ubistvu porodice Đokić iz Aleksinca

U Srbiji je priveden osumnjičeni za učešće u ubistvu porodice Đokić, rekao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.
Policija Srbije (foto: Sputnik / Dejan Simić) -
Policija Srbije (foto: Sputnik / Dejan Simić)

Zahvaljujući upornom i samopregornom radu pripadnika policije i tužilaštva, rekao je Vulin, došlo se do jednog lica za koga se osnovano sumnja da je učestvovao u monstruoznom ubistvu porodice Đokić, saopšteno je iz MUP Srbije.

Vulin je naglasio da je pronađena i značajna količina novca koja je pripadala ubijenoj porodici, a u prostorijama, odnosno na imanju koje je koristio osumnjičeni, pronađeni su još neki predmeti koji su, bez svake sumnje, bili dio ovog strašnog i monstruoznog ubistva.

Osumnjičeni je priveden i po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu određeno mu je zadržavanje do 48 časova, zbog postojanja osnova sumnje da je učestvovao u izvršenju krivičnog djela teško ubistvo.

- Ubistvo porodice Đokić je zgadilo i uznemirilo čitavu Srbiju. Izvedeno je na profesionalan, strpljiv, metodičan način i očigledno je dugo pripremano - rekao je Vulin.

U potrazi su učestvovali pripadnici Policijske uprave za grad Niš, Policijske uprave za grad Beograd, posebno njegovog 3. Odjeljenja, kao i Uprave kriminalističke policije, zatim Osnovnog javnog tužilaštva u Aleksincu i Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

Vulin je zajedno sa pomoćnikom direktora policije i načelnikom Policijske uprave Beograd Veselinom Milićem razgovarao u Nišu sa pripadnicima policije koji rade na rasvetljavanju ubistva porodice Đokić.

Pripadnici MUP-a nastavljaju dalji rad na rasvjetljavanju svih okolnosti krivičnog djela.

Vlasnik mjenjačnice u Aleksincu Goran /57/, njegova supruga Gordana /56/ i kćer Lidija Đokić /25/ ubijeni su prije nekoliko dana, a njihova tijela su pronađena spaljena u ataru sela Moravac.

Oni su oteti nepuna dva minuta nakon odlaska iz kuće Goranove majke u ovom aleksinačkom selu.