latinica  ћирилица
21/10/2021 |  23:00 ⇒ 23:00 | Autor: RTS

Prvi poraz Partizana u Ligi konferencija

Fudbaleri Partizana doživjeli su prvi poraz u ovogodišnjem izdanju Lige konferencija, pošto su na svom terenu poraženi od Genta.
Partizan-Gent (@FKPartizanBG) - Foto: Twitter
Partizan-Gent (@FKPartizanBG)Foto: Twitter

Belgijski klub trijumfovao je u Humskoj minimalnim rezultatom (1:0) i sada ima prednost u borbi za prvo mjesto u grupi.

Gent ima maksimalni učinak nakon tri kola i ukupno devet bodova, tri više od beogradskih crno-bijelih, pa će odluka o tome ko će biti najbolji pasti za dvije nedjelje u Belgiji.

Utakmica u Humskoj počela je u znaku gostiju koji su u prvih desetak minuta imali terensku inicijativu, ali nisu napravili ništa konkretno ispred gola Aleksandra Popovića.

Poslije nesigurnijeg početka, domaći igrači su se trgli i krenuli da prijete. Međutim, ni oni nisu napravili neke izgledne situacije, pokušavali su Bibras Natho i Rikardo Gomeš - bez prevelikog uspjeha.

Napadač sa Zelenortskih ostrva najbliži pogotku je bio u 21. minutu, kada je poslije jedne oduzete lopte imao dobru priliku, ali je sa nekih 18 metara šutirao pored desne stative.

To je ujedno bilo i posljednje uzbuđenje u prvom poluvremenu, pa se na odmor otišlo rezultatom 0:0.

Drugi dio igre počeo je velikim prilikama na obje strane - prvo je u završnici katastrofalno šutirao Đorđi Čakvetadze, dok je šansu da Partizanu donese prednost još jednom propustio Natho.

Negdje oko 50. minuta gostujući igrači preuzeli su potpunu inicijativu i krenuli da pritiskaju, zbog čega je odbrana srpskog tima konstantno bila sabijena.

Nekoliko pokušaja zaustavio je Popović, ali u 59. minutu nije imao nikakve šanse. Poslije nekoliko centaršuteva, usamljen na petercu ostao je Sven Kums, kojem nije bilo teško da glavom donese prednost Belgijancima.

Čuvar mreže najveći je razlog što Partizan nije već tada izgubio šanse da se vrati, pošto je spriječio "blickrig" Genta zaustavivši dva odlična udarca Ođiđe-Ofoea.

Izabranici Aleksandra Stanojevića konkretno su napali tek u finišu, a najbliži pogotku bio je Vujačić. Štoper domaćih je prvo sa 30 metara pogodio prečku, a onda mu je i golman odbranio udarac glavom poslije kornera.

Na kraju, nezadovoljan suđenjem, trener Partizan dobio je crveni karton po završetku susreta i neće voditi ekipu u revanšu u Belgiji.

U drugoj utakmici ove grupe Flora i Anortozis su odigrali neriješeno 2:2.