latinica  ћирилица
22/10/2021 |  07:58 ⇒ 07:59 | Autor: SRNA

Kolovozi mjestimično mokri

Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se odvija nesmetano, a kolovozi su mjestimično mokri u sjeverozapadnim krajevima, saopštio je Auto-moto savez Republike Srpske.
Kiša, klizavo (AMS) - Foto: SRNA
Kiša, klizavo (AMS)Foto: SRNA

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina povećana je opasnost od odrona zemlje i kamenja na kolovoz, a na putevima na kojima se izvode sanacioni radovi, obavezno je poštovanje privremene signalizacije koja reguliše saobraćaj.

Saobraćaj je zbog radova izmijenjen na putevima Rača-Bijeljina, Šipovo-Novo Selo, Јezero-Šipovo, Draksenić-Vrbaška, Kozarska Dubica-Draksenić-Јasenovac, Brčko-Bijeljina pored rijeke Save, Banjaluka /Rudarska/–Stari Majdan, Dobro Polje–Јažići–Grajsoljci, Gradiška-Nova Topola, Crkvina-Modriča 1, Šešlije-Јohovac, Tedin Han-Križ, Kotor Varoš-Obodnik, Јezero-Šipovo.

Zbog izvođenja radova izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja u tunelu "Kalovita brda", na putu Ljubogošta-Pale, u tunelu "Čeljigovići" na putu Lapišnica-Ljubogošta, u tunelu "Ugar" na putu Crna Rijeka-Ugar.

Saobraćaj je zbog klizišta obustavljen na regionalnom putu Mrakovica-Gradiška.

Do 15.00 časova saobraćaj se povremeno obustavlja zbog deminerskih radova na lokalitetima Vojkovići, Klakar Donji i Gornji Božinci.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka.

Vangabaritni teret kreće se putevima Stanić Rijeka-Karuše /do 31. oktobra/, Caparde-Karakaj /do 2. novembra/, Stanić Rijeka-Derventa /do 25. oktobra/. Vozači treba da voze opreznije i da poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

Na snazi je zabrana za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona na dionici regionalnog puta Polje-Podnovlje, zbog oštećenja kolovoza, zabrana za teretna vozila ukupne mase preko 30 tona na nadvožnjaku broj 238 na dionici magistralnog puta Klašnice 2-Šargovac u mjestu Trn, dok je na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

U FBiH na snazi su noćne obustave saobraćaja u tunelu Crnaja /Konjic-Јablanica/ od 23.00 do 4.30 časova, a tokom dana kroz tunel se saobraćaj odvija naizmjenično-jednom trakom.

Zbog izvođenja neophodnih radova, dvosmjerno odvijanje saobraćaja suprotnom trakom od zone radova aktuelno je na dionicama autoputa A-1 Kakanj-Visoko /na mostu u naselju Dobrinje/ i Podlugovi-Sarajevo sjever.

Na putu Tuzla-Kalesija /zbog radova u tunelu Čaklovići/, saobraćaj se obustavlja od 22.00 do 6.00 časova i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Usporeno, zbog radova, saobraćaj se odvija na putnim pravcima Donji VakuF-Јajce /Skela/, Nemila-Žepče /Donja Golubinja/, Grude-Ljubuški /na izlazu iz Gruda/, Stolac-Hutovo /u mjestu Cerovica/ i Gračanica-Srnice Donje.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja. Granični prelaz Kozarska Dubica otvoren je za međunarodni putnički saobraćaj.