latinica  ћирилица
22/10/2021 |  10:56 ⇒ 11:37 | Autor: SRNA

Ivetić: Srbima u Posavini se ne piše dobro

Odbornik SNSD-a u Skupštini opštine Odžak Damir Ivetić za Srnu kaže da je govor mržnje upućen Srbima u Posavini koji na društvenim mrežama ostavlja Reuf Pašalić, suprug sudije DŽenane Pašalić, poruka da se ovom narodu ne piše dobro.
Damir Ivetić - Foto: SRNA
Damir IvetićFoto: SRNA

- Kao odbornik i legitimni predstavnik jednog naroda najoštrije osuđujem izlive ovakve vrste mržnje prema mom narodu i tražim reagovanje nadležnih institucija po ovom pitanju - poručio je Ivetić.

On ističe da su Srbi u Posavskom kantonu i on lično zgroženi objavama koje na društvenim mrežama ostavlja Reuf Pašalić.

- Ako će sudija DŽenana Pašalić dijeliti pravdu i štiti sve građane onako kako to javno na društevnim mrežama radi njen suprug, čije su objave pune govora mržnje, Srbima u ovom kantonu ne piše se dobro - poručio je Ivetić.

On je ocijenio da govor mržnje nije primjeren, pogotovo ako se odnosi prema jednom od tri naroda koji žive u BiH.

- Srbi u Posavskom kantonu izražavaju veliko razočaranje i zgražavanje izražavanjem mržnje prema srpskom narodu na društvenim mrežama supruga visoko pozicionirane osobe u kantonalnom sudu Posavskog kantona - naglašava Ivetić.

Ivetić je istakao da je DŽenana Pašalić bliska političkoj stranci SDA i da je jedini kandidat na poziciji predsjednika Kantonalnog suda u Posavini.

Reuf Pašalić je ispod teksta o tome da je SNSD u Posavskom kantonu pokrenuo ocjenu ustavnosti Graničnog prelaza Svilaj ostavio komentar "kako olako g..na isplivaju na površinu".