latinica  ћирилица
22/10/2021 |  12:27 ⇒ 12:30 | Autor: RTRS

Rukometašice Borca: Da popravimo utisak iz Slovačke

Rukometašice Borca žele da u revanš utakmici 2. kola EHF Evropa kupa protiv Dunajske Strede odigraju puno bolje nego u prvom meču u Slovačkoj.
ŽRK Borac - Foto: RTRS
ŽRK BoracFoto: RTRS

Utakmica se igra sutra od 17 časova u sportskoj dvorani "Borik" u Banjaluci, uz direktan prenos na programu RTRS plus.

Banjalučanke su poražene na gostovanju 26:38, a iskusnija ekipa iz Slovačke je tako napravila veliki korak ka plasmanu u narednu fazu takmičenja.

Trener banjalučkog kluba, Rade Unčanin ističe da je prvi meč pokazao da je rival puno bolji nego što se to vidjelo na snimcima.

- Ako nema ambicija onda nema ni napretka ni željenih rezultata. Dunajska streda je uživo pokazala da je puno brža ekipa nego što smo mislili i da imaju zaista veliki kvalitet. Mi smo platili danak prvom izlasku u Evropu nakon dužeg vremena. Naši golmani nisu imali svoj dan, a oni su naše tehničke greške itekako kažnjavali. Posebno sa krilne pozicije gdje je Kata Јuhoš postigla 12 golova. Želimo da u revanšu odigramo bolje u odbrani, da smanjimo broj tehničkih grešaka i da strpljivim napadom dođemo do što boljeg rezultata. Ono što moram da pohvalim je činjenica da se ekipa borila do kraja i da djevojkama nije bilo svejedno sa kojim rezultatom će završiti meč - naveo je Unčanin.

Rukometašica Dajana Ignjatović navela je da je Dunajska streda veoma kvalitetna ekipa koja ima iskustvo.

- Želimo da popravimo utisak u revanšu i mogu obećati maksimalnu borbu, a vidjećemo šta će nam to donijeti na kraju. Streda jeste kvalitetnija ekipa od nas ali nije baš za 12 golova. Moramo da ispravimo greške i da budemo dostojan rival u Evropi - naglasila je Ignjatovićeva.

Direktor ŽRK Borac, Darko Savić zahvalio se rivalu na dobrodošlici i istakao da će Borac učiniti sve da se revanšira za gostoprimstvo.

- U Slovačkoj smo se osjećali kao kod kuće i imali sjajnu dobrodošlicu. Domaćin je bio ljubazan i želimo da im uzvratimo istom mjerom. Pokazaćemo da smo grad sporta koji zna da cijeni rivala i njegovo ponašanje i da budemo još bolji domaćini. Takođe, pozivam navijače u što većem broju da podrže djevojke - jasan je Savić.