latinica  ћирилица
22/10/2021 |  13:47 ⇒ 13:49 | Autor: SRNA

Lukač: Poštovaću odluke Narodne skupštine

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je danas na Јahorini da je njegova obaveza, kao ministra, da poštuje odluke Narodne skupštine Republike Srpske i da će se tako i ponašati.

Na pitanje novinara da li podržava zabranu djelovanja Agencije za istrage i zaštitu BiH i Obavještajno-bezbjednosne agencije na teritoriji Republike Srpske i formiranju istih u Srpskoj, Lukač je odgovorio da su to subjektivna pitanja.

- Ne radi se uopšte o tome da li ja nešto podržavam ili ne. Čuli ste stav Republike Srpske, a čućete i Narodne skupštine. Moja obaveza je da poštuje njihove odluke - rekao je on.

Na pitanje da li je tačno da se neki ministri u Vladi Republike Srpske nisu saglasni sa izradom novih zakonskih rješanja o vraćanju nadležnosti, Lukač je rekao da to pitanje treba uputiti ministrima koji kažu da nisu saglasni.

- Јa sam član Vlade i radim sve ono što Vlada izglasa na svojim sjednicama - dodao je Lukač.

On je rekao da opozicija priča svoje priče i da ima pravo na svoje mišljenje i konstatacije, kao i svi drugi koji učestvuju u političkom životu.

- Јa nikome ne okrećem leđa, niti udaram u leđa. Ono što radim, radim otvoreno i svoje mišljenje iznosim otvoreno, a ne iza leđa i po kuloarima - istakao je Lukač.