latinica  ћирилица
22/10/2021 |  16:50 ⇒ 16:51 | Autor: SRNA

Osuđen na 14 godina zatvora za ubistvo oca

Daliboru Јovičeviću /35/ iz Brčkog Apelacioni sud izrekao je kaznu zatvora od 14 godina za ubistvo njegovog oca Slavka u februaru prošle godine u mjestu Brezovo Polje, saopšteno je iz Tužilaštva Brčko distrikta.
Policija FBiH - Foto: RTRS
Policija FBiHFoto: RTRS

Ovom presudom smanjena mu je prvobitna kazna za dvije godine jer Apelacioni sud nije našao svirepost pri ubistvu.

Tužilaštvo distrikta dokazalo je krivicu Dalibora Јovičevića i optužilo ga da je na svirep način ubio svog oca između 11. i 12. februara prošle godine u Brezovom Polju - Novo Naselje.

Prema navodima optužnice, Јovičević je, dok su bili u kući, automatskom puškom više puta udario u glavu oca Slavka, usljed čega je nastupila trenutna i nasilna smrt.

Tužilaštvo je na suđenju pred Osnovnim sudom uspjelo da dokaže da je ubistvo Slavka Јovičevića počinjeno na svirep način, pa je Dalibor Јovičević prvostepenom presudom i osuđen za svirepo ubistvo na zatvor od 16 godina. Istovremeno, je oslobođen optužbe za krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Odlučujući po žalbi odbrane, Apelacioni sud distrikta, ne nalazeći svirepost pri izvršenju krivičnog djela, izmijenio je prvostepenu presudu u pravnoj kvalifikaciji krivičnog djela pravosnažno osudivši Јovičevića za ubistvona kaznu zatvora od 14 godina, navedeno je u saopštenju.