latinica  ћирилица
22/10/2021 |  19:12 ⇒ 23/10/2021 | 00:29 | Autor: TANЈUG

Sindikat radnika Holivuda: Bio je jedan pravi metak

Scenski pištolj iz kojeg je ubijena filmska snimateljka i ranjen režiser na setu novog filma Aleka Boldvina imao je jedan pravi metak, saopštio je sindikat radnika Holivuda.
Alek Boldvin (foto: Jim Weber / Santa Fe New Mexican) -
Alek Boldvin (foto: Jim Weber / Santa Fe New Mexican)

- Glavni glumac je slučajno ispalio jedan pravi metak koji je pogodio direktorku fotografije Halinu Hačins i režisera Džoela Souzu - navodi se u dopisu lokalne podružnice Međunarodnog saveza pozorišnih i scenskih radnika.

Tragedija koja se dogodila na snimanju filma "Rđa" udarna je vijest širom svijeta - kada je poznati američki glumac Alek Boldvin slučajno upucao snimateljku Halinu Hačins i ranio reditelja Јoela Souza.

Reditelj se oporavlja, ali Hačinsonova je preminula zbog prostrelne rane.

Alek Boldvin se prvi put javno oglasio povodom nesreće na Tviteru.

- Nema riječi koje bi mogle da opišu šok i tugu u slučaju nesreće koja je oduzela život Halini Hačins, supruzi, majci i našoj koleginici kojoj se divimo. U potpunosti sarađujem s policijom na istrazi kako bi otkrili kako se ova tragedija desila. U kontaktu sam s njenim suprugom i pružam punu podršku njemu i njegovoj porodici. Moje srce je slomljeno zbog njenog muža, njihovog sina i svih onih koji su znali i voljeli Halinu - napisao je Boldvin.

Prema pisanju američkih medija, glumac nije imao ideju nakon pucnja da je povrijedio bilo koga na setu. Kada mu je dat pištolj, pitao je: "Za sve ove godine nikad mi nisu dali vruć pištolj".

Šerifova kancelarija je saopštila da nije podignuta optužnica i da istražuju pucnjavu i ispituje svjedoke.

Alek Boldvin pucao je iz replike pištolja na filmskom setu u Novom Meksiku i tom prilikom je ubio Halinu Hačins i ranio režisera Džoela Souzu, saopštile su lokalne vlasti.

Navedeno je da je istraga otvorena i aktivna, i da nisu preduzete pravne radnje povodom ovog incidenta.