latinica  ћирилица
22/10/2021 |  21:25 ⇒ 22:35 | Autor: RTRS

Počeli Banjalučki horski susreti

U okviru 18. Međunarodnog horskog festivala Banjalučki horski susreti, večeras su se u Koncertnoj dvorani Banskog dvora predstavili mješoviti horovi iz Prnjavora, Novog Grada, Gradiške i Doboja, te ženski kamerni hor iz Požarevca.
Banjalučki horski susreti - Foto: RTRS
Banjalučki horski susretiFoto: RTRS

Popularizacija i unapređenje horskog pjevanja u našoj sredini, ostvarenje saradnje i povezivanje sa gradovima i zemljama iz kojih dolaze horovi, te upoznavanje različitih muzičkih i kulturnih odlika zemalja i ansambala učesnika glavni su ciljevi ove manifestacije, istakli su organizatori iz Srpskog pjevačkog društva Јedinstvo.

Ova tradicionalna manifestacija traje do subote, održava se i u koncertnoj dvorani Banskog dvora, a ulaz za publiku je slobodan.

U okviru festivala nastupiće 13 horova i ansambala i to Dječiji hor SPD Јedinstvo Banjaluka, Ženski hor Carica Јelena, Muški hor Konstantin, Ženski ansambl Dar, Mješoviti hor SPD Јedinstvo, svi iz Banjaluka.

Tu su i Dječiji crkveni hor Јavor iz Doboja, Mješoviti hor SCPD Sveti Georgije iz Prnjavora, Mješoviti hor Una iz Novog Grada, Mješoviti gradski hor Lira iz Gradiške, Mješoviti hor SCPD Bogoljublje iz Doboja te Ženski kamerni hor Odjek iz Požarevca. Tokom ove manifestacije nastupiće i Djevojački ansambl SPD Јedinstvo, Srpski hor Sv. Serafim Sarovski iz Zrenjanina te Mješoviti hor Akademije umjetnosti Banjaluka.