latinica  ћирилица
22/10/2021 |  22:22 ⇒ 22:24 | Autor: SRNA

Pale: Prva samostalna izložba slika Zdravke Јovanović

U galerijskom prostoru Kulturnog centra na Palama večeras je otvorena prva samostalna izložba Zdravke Јovanović sa Pala koja je predstavila više od 30 svojih slika.
Pale: Izložba slika Zdravke Јovanović - Foto: SRNA
Pale: Izložba slika Zdravke ЈovanovićFoto: SRNA

Јovanovićeva je navela da je postavka prodajnog karaktera, te da prilikom stvaranja koristi tehniku ulje na platnu i akrilne boje, a kada je riječ o motivima, na slikama se nalazi sve što nas okružuje - šuma, planine, cvijeće, Јahorina, Romanija.

- Trudila sam se da iskažem ljubav prema slikanju, iako se kratko bavim slikarstvom. Na par izloženih slika nalazi se lik žene koja predstavlja jaku ženu u našem društvu, majku, sestru, domaćicu, radnicu - rekla je Јovanovićeva, koja se nada da će nekome dati inspiraciju da se bavi slikanjem, posebno mladima da bi se bavili lijepim i dobrim.

Јovanovićeva je učinila i lijep gest, poklonivši jednu sliku sa motivima Romanije humanitarnom udruženju "Oplemeni srce" iz Istočnog Sarajeva.

Predsjednik udruženja "Oplemeni srce" Igor Lukić istakao je da im večerašnji gest Јovanovićeve mnogo znači jer kada dobiju donaciju to stave na aukciju na Fejsbuk i Instagram profil gdje se ljudi jave, ponude cijenu i na račun Udruženja bude uplaćen novac koji koriste za projekat "Јedan obrok, jedan dan".

On je izrazio zadovoljstvo što se Јovanovićeva odazvala njihovim apelima, jer oko deset mjeseci pokušavaju da prikupe novac za taj projekat, kojim žele da obezbijede socijalno-ugroženim sugrađanima topli obrok dnevno, te oko sedam mjeseci to uspijevaju uz pomoć dobrih ljudi, fizičkih lica, privrednih subjekata, opština Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža, kao i grada Istočno Sarajevo.

Lukić je rekao da su korisnici sa područja opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo i da im je za jedan mjesec potrebno 7.500 KM da bi obezbijedili jedan topli obrok za 56 njihovih korisnika.

Postavka slika biće izložena do kraja oktobra, a zainteresovani sugrađani mogu je pogledati radnim danom od 8.00 časova u galerijskom prostoru Kulturnog centra Pale.