latinica  ћирилица
23/10/2021 |  09:29 ⇒ 10:20 | Autor: SRNA

Udruženje veterana: Ispitati tvrdnje da neki političari učestvuju u "pranju novca"

Udruženje veterana odbrambeno-otadžbinskog rata iz Trebinja najavilo je da će u ponedjeljak, 25. oktobra podnijeti prijavu tužilaštvu da ispita navode o "pranju novca" visokih funkcionera PDP-a ili neke druge partije i saradnji sa britanskim kriminalnim organizacijama.
Veterani odbrambeno otadžbinskog rata (Foto: mojahercegovina.com) -
Veterani odbrambeno otadžbinskog rata (Foto: mojahercegovina.com)

Iz Udruženja navode da su šokirani i zaprepašteni tvrdnjama da pojedine organizacije i političari u Republici Srpskoj na kocku stavljaju krvavo stečenu slobodu sarađujući sa međunarodnim kriminalnim organizacijama i učestvuju u "pranju novca", prodaji države i izdaji.

Članovi ovog udruženja zahtijevaju od nadležnih pravosudnih organa da detaljno ispitaju iznesene optužbe i, ukoliko se ispostavi da su tačne, aktere izdaje najoštrije osude.

Iz Udruženja poručuju da su branili i odbranili svaku stopu ove zemlje, te da oni koji su ostali ovdje, saborcima koji su živote položili u temelje Srpske duguju toliko da se zaustavi svaki pokušaj izdaje i prodaje ove zemlje, od koga god on da dolazi.

- Položaj boraca danas je nezavidan, ali naš će glas biti sve jači i zvučniji, jer kao što smo jednom rekli NE spoljnom neprijatelju, tako ćemo i svakom unutrašnjem koji se usudi da na najgrublji način radi protiv svoje zemlje zarad nekih ličnih interesa - ističu iz Udruženja.

Oni su upitali one koji su "oprali te desetine miliona", ako su "oprali", kada je dosta i da li ima li išta sveto i vrijedno?

- Poručujemo onima kojima možda tek pada na pamet neka nečasna radnja da proći neće. Zato i od pravosuđa tražimo da odmah reaguje i do detalja ispita šokantne navode - navodi se u saopštenju.

Nekadašnji visoki funkcioner PDP-a Slavko Vučurević iznio je juče u Trebinju niz teških optužbi na ovu partiju, među kojima su i uzimanje ogromnih suma novca za određene pozicije, te da pojedini članovi rukovodstva imaju stanove u Velikoj Britaniji.

Vučurević je istakao da pojedinci žele da da uruše partiju da bi na narednim izborima dobili mandat samo oni koji mogu da plate, dodajući da ima saznanja o "pranju" više desetina miliona evra i pozivajući sudske organe da pokrenu istragu o brojnim kriminalnim radnjama u PDP-u, koje, kako je istakao, prevazilaze zdrav razum.

On tvrdi da je PDP podložan uticajima veoma opasnih obavještajnih službi zapadnih zemalja.