latinica  ћирилица
23/10/2021 |  11:40 ⇒ 12:49 | Autor: RTRS

Teslić: Odbornici SNSD-a izričito protiv poskupljenja vode

Odbornici teslićkog SNSD-a izričito su protiv poskupljenja vode i kanalizacije u ovom gradu i tražiće da se ova tačka dnevnog reda briše sa predstojeće sjednice Skupštine opštine, saopšteno je na konferenciji za novinare u SNSD-u.
SNSD Teslić - Foto: RTRS
SNSD TeslićFoto: RTRS

Poskuljenje od 16 odsto najavila je lokalna vlast u Tesliću predvođena SDS-om na zahtjev Komunalnog preduzeća" Rad" zbog toga što, kako se navodi u obrazloženju,sadašnja cijena ne može da pokrije troškove izgradnje vodovodone i kanalizacione mreže.

Šef Kluba odbornika SNSD-a u SO Teslić Nedeljko Kerić rekao je da je priča o poskupljenju nepotrebna.

- Mi ćemo prije same sjednice tražiti da se ova tačka briše sa dnevnog reda, a ako ne uspijemo da to uradimo onda ćemo demokratskim putem biti protiv promjene cijena vodosnabdijevanja i odvodnje otpadnih voda u opštini Teslić - rekao je Kerić

Predsjednik Privremenog OO SNSD-a Teslić Dalibor Panić istakao je da ovo nije prvo poskupljenje kada je u pitanju ova vlast.

Đorđe Gajić i Draženko Vuković, članovi  Kluba odbornika SNSD-a u SO Teslić,istakli su da nije bilo promjena  faktora koji učestvuju u cijeni vode zbog čega je poskupljenje dodatni udar na  džepove građana  i socijalne kategorije stanovništva.